Guvernul a propus companiei KazMunayGas, care detine Rompetrol, sa construiasca in Dobrogea un combinat chimic cu bani din miliardul de dolari promis de compania kazaha, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, citat de Mediafax.

"Una din sugestiile statului roman facute celor de la Rompetrol pentru o posibila investitie, utilizind acel miliard de dolari, vizeaza construirea unui combinat chimic nou in zona Dobrogea. Nu este o decizie luata inca. Pe langa combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond in depozite de gaze. Ei ne-au propus achizitionarea de benzinarii deja construite, dar nu am acceptat si nu vom accepta niciodata asa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinarii", a afirmat Nicolescu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit unui memorandum incheiat intre Guvern si KazMunayGas, cele doua parti vor infiinta un fond detinut in proportie de 80% de companie si 20% de statul roman prin care vor fi efectuate investitii de circa 1 miliard de dolari, pe o perioada de sapte ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kandia: Mediul privat este singurul care suportă costul crizei
Setari Cookie-uri