O societate din Feldioara a solicitat 100.000 de euro in cadrul programului SAPARD pentru productia si comercializarea produselor de mic mobilier rustic din lemn de rasinoase, iar acum marfa se vinde pe pietele din Marea Britanie, Franta si Irlada.

Societatea ATD Marketing SRL din Feldioara a planificat pentru 2006, investitii de peste 100.000 de euro pentru modernizarea fabricii de mobila, planul vizand doua etape. Pentru realizarea investitiei, societatea a beneficiat de fonduri SAPARD, corespunzatoare celor doua proiecte depuse.

Intr-o prima faza, prin investitiile din cadrul primului proiect, s-au achizitionat doua linii de uscatoare pentru materialul lemnos, pentru ca productia de mobilier sa se poata extinde. Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 50 mii de euro, jumatate din suma fiind asigurata din fonduri SAPARD nerambursabile.

In cadrul celui de al doilea proiect, a fost posibila realizarea modernizarii si extinderii atelierului de productie a mobilierului, astfel incat acesta sa fie in conformitate cu normele europene. De asemenea, s-au achizitionat utilaje specifice mestesugului. Valoarea totala a celui de al doilea proiect a fost de 150.000 de euro, din care 75.000 euro s-au asigurat prin fonduri SAPARD.

Prin aceste investitii, conducerea societatii a dorit dezvoltarea productiei, astfel incat sa poata raspunde cererilor din piata externa.

"Principala piata de export este Marea Britanie - de unde vin cele mai multe cereri pentru produse. Produsele sunt exportate, de asemenea, si in Franta, Irlanda si chiar in SUA. Urmatoarea piata de nisa care va fi valorificata este Belgia, aceasta avand un potential remarcabil in comercializarea mobilierului din stejar, fiind considerata, totodata, una dintre tarile care da tonul la design in materie de mobilier", apreciaza administratorul societatii, Dragos Barna.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP)a aprobat 12 proiecte SAPARD, in valoare de 750.000 de euro pentru conservarea si valorificarea mestesugurilor traditionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri