Compania de servicii medicale private MedLife a inceput procesul de achizitie a pachetului majoritar de actiuni la banca de celule stem Stem Cells Bank, cu operatiuni in Timisoara si Bucuresti, si urmeaza sa intre astfel pe o noua linie de business, scrie Mediafax.

Stem Cells Bank isi desfasoara activitatea in Bucuresti si in Timisoara, in cel din urma oras aflandu-se si banca de depozitare.
Aceasta este cea de-a doua tranzactie initiata de MedLife anul acesta, dupa achizitionarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, din Oltenia.

"La cinci ani de la prima tranzactie prin care am achizitionat un operator local, putem spune ca am dobandit deja un know-how relevant si ca achizitiile vor capata o pondere si mai importanta in cifra noastra de afaceri. Aceasta noua tranzactie ar insemna pentru noi, pe de o parte, consolidarea pozitiei de lider in vestul Romaniei si, pe de alta parte, inaugurarea unei noi linii de business - recoltarea si depozitarea celulelor stem. Decizia de a intra pe aceasta noua linie de business reprezinta un pas firesc in dezvoltarea businessului nostru. Avem peste 3.500 de nasteri anual in cele trei maternitati ale noastre, cel mai mare numar de nasteri din domeniul privat, iar odata cu integrarea acestui nou serviciu vom putea oferi solutii complete pentru mama si copil in regim propriu, de la monitorizare sarcina si nastere, la depozitarea celulelor stem si ingrijirea copilului, toate sub umbrela MedLife", a declarat presedintele consiliului de administratie al MedLife, Mihai Marcu.

In urma finalizarii tranzactiei, MedLife va detine pachetul majoritar, iar actionarii actuali vor detine pachetul minoritar si vor continua sa asigure managementul companiei si pe viitor.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Tranzactia a fost urmata de alte doua, pentru Grupul Genesys Arad si Maternitatea Eva din Brasov. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei.

Pentru anul 2015, compania tinteste o cifra de afaceri de 100 de milioane euro si continua planurile de achizitii la nivel regional. MedLife inteníoneaza sa ramana o companie cu capital majoritar romanesc. La noua luni, afacerile MedLife au crescut cu 16%, fata de perioada similara a anului trecut, la 67,8 milioane euro.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 15 clinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 13 centre de excelenta, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri