GSP Shipyard, subcontractor in constructia unei platforme petroliere uriase

Compania Grup Servicii Petroliere Shipyard, din GSP Holding, va participa la constructia uneia dintre cele mai mari platforme de foraj de apa adanca din lume.Compania a incheiat un contract cu firma norvegiana SL Mekaniske AS AS pentru constructia a patru barje care vor fi folosite in proiectul de extractie a gazelor Aasta Hansteen.

Platforma de 70.000 de tone este in constructie in Coreea de Sud, de catre gupul Hyundai Heavy Industries. Cand va fi gata, platforma va fi cea mai mare de tip spar din lume. Beneficiarul lucrarilor de dezvoltare a infrastructurii in campul gazeifer Aasta Hansteen este Statoil din Norvegia, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume.

“Industria petroliera da semne de revigorare. Astfel, proiectele ce fusesera blocate anterior, ca urmare a prabusirii pretului petrolului, incep sa fie reluate. Este si cazul lucrarilor ce au la baza dezvoltarea infrastructurii in campul gazeifer norvegian Aasta Hansteen. Lucrarile in baza acestui contract vor incepe in iunie 2016, iar finalizarea acestora este programata pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an”, spune Gabriel Comanescu, presedintele GSP Holding.

In calitate de subcontractor, GSP Shipyard va realiza operatiunile de aprovizionare, productie, testare si livrare a patru barje pentru sistemul de fixare a platformei.

Aasta Hansteen urmeaza sa fie prima platforma de tip spar instalata in apele teritoriale ale Norvegiei. Cu o lungime de 195 de metri, va fi totodata si cea mai mare platforma de acest tip din lume. Technip este contractorul general al lucrarilor de proiectare, transport si instalare ale platformei de tip spar.

Citeste si:
Comanescu a obtinut doua contracte de foraj in Marea Nordului
Comanescu a obtinut doua...

GSP ofera infrastructura necesara realizarii lucrarilor de aprovizionare, productie, inginerie si management de proiect pentru constructii offshore, avand la dispozitie o baza operationala si o flota de macarale de mare tonaj.

Proiectul gazeifer al Statoil a fist amanat cu un an din cauza scaderii preturlui petrolului, astfel ca productia de gaze din campul Aasta Hansteen va incepe in 2018 in loc de 2017, cum era prevazut initial.

Sursa foto: GSP Shipyard

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri