United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul marcilor de bere Tuborg si Carlsberg, vrea sa depaseasca in acest an cifra de afaceri de 120-130 de milioane de euro pe fondul vanzarilor locale si a cresterii exporturilor, a spus intr-un interviu acordat wall-street.ro Shachar Shaine, CEO al companiei.

In 2016 afacerile URBB au crescut cu aproximativ 14%, iar profitul a urcat cu peste 40%, a precizat Shaine.

“Am castigat cota de piata, am imbunatatit pozitia noastra pe piata si mixul de produse si exporturile realizate. Noi nu ne bazam pe o crestere de piata, ci de cota de piata. Anul nu a inceput bine, din cauza vremii. A fost greu de distribuit din cauza temperaturilor joase. Depinde de cum va fi vara. Daca nu va fi ploioasa, va fi bine. E prima iarna in care noi simtim si legea anti-fumat, consumul in HoReCa a scazut cu 15%. Nu am simtit in primavara. Cine are teresa are si consum. Am fost in urma cu o saptamana in Centrul Vechi si era destul de pustiu”, a precizat Shachar Shaine.

Aflati din Wall-Street PRO de ce isi dubleaza bugetul de investitii in acest an producatorul Tuborg

Pentru 2017 obiectivul este atingerea pragului de afaceri de 120-130 mil. euro pe fondul vanzarilor locale si a cresterii ponderii exporturilor in total business.

“Vrem sa crestem anul acesta mai mult decat piata, sa dezvoltam marcile pe care le avem, sa fie un an in care sa cream ocazii de consum si fara un campionat de fotbal. Cel mai important este insa fim mai buni si mai rapizi decat concurentii nostri. Piata exista, in Romania se consuma cam 80 de litri per capita, suntem pe locul 6 la nivelul UE. (…) Exporturile au o pondere de 10% din business, au avut aceeasi crestere ca si compania. Exportam bere in zona Balcanilor, am avut exporturi de bere si Turcia. Avem discutii pentru a intra in zona asiatica. Granini exportam in Bulgaria, iar pentru acest brand vrem sa intram pe noi piete din regiune”, a completat Shachar Shaine.

Sursa foto: Razvan Baltaretu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri