Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu, a declarat ca privatizarea Electroputere va fi lansata pana la sfarsitul lunii viitoare, iar principala conditie pusa investitorului va fi achitarea unui cuantum cat mai mare din datorii.
"Anuntul de privatizare nu va fi unul clasic, principalul element pe care il vom avea in vedere va fi achitarea de catre investitor a unui cuantum cat mai mare din datoriile societatii. Daca va investi 20 milioane euro, cumparatorul va primi o stergere a datoriilor de 10 milioane, respectiv 50% din valoarea investitiei. Aceasta facilitate este in conformitate cu reglementarile Consiliului Concurentei", a explicat Orasanu, citat de NewsIn.

Datoriile Electroputere sunt de 40 milioane de euro. Societati aflate intr-o situatie similara cu cea a Electroputere Craiova si care ar putea beneficia de stergerea a jumatate din datorii sunt Rulmentul Brasov, Aversa Bucuresti si Nitramonia Fagaras. Presedintele AVAS a afirmat ca este ultima incercare a AVAS de a scoate la privatizare pachetul de actiuni detinut la Electroputere, datorita interesului exprimat de mai multi investitori importanti. Daca vanzare va fi un esec, AVAS va opta pentru vanzarea pe active, ca si in cazul altor societati.

Pachetul de actiuni pe care il detine AVAS la Electroputere este de 62,82%. Uzina din Craiova este principalul producator de aparatura electrica si de locomotive din Romania. Anul trecut, Electroputere a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,5 milioane euro, dar si pierderi de circa doua milioane euro.

AVAS a primit, in 2005 si 2006, 17 scrisori de intentie pentru privatizarea societatii Electroputere Craiova, din care numai patru apartin unor companii romanesti. Cei 17 potentiali investitori sunt, in ordinea depunerii scrisorilor: Asociatia Salariatilor ELPAS, Romania, DAB LTD impreuna cu Electromec, Grecia; DAB LTD, Grecia; Bombardier, Germania; Horvath Holding, Ungaria; Serviciile Comerciale Romane, Romania; A-TEC Industries AG, Austria; Gieberei Heunisch GMBH, Germania; Skoda Holding, Cehia; Goetzpartners Corporate Finance GMBH, Germania; Bhart Heavy Electricals Ltd, India; Xedox Exim SRL, Romania; Pramac Group, Italia; Zhuzhou Times Electric Group, China; Mytilineos Holding, Grecia, Masterfield Investement Group, SUA; Inda SA, Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ministerul Transporturilor, cu 3 sefi in 2014, reprimeste autostrazile