Patriciu a motivat intentia de a construi aceasta termocentrala spunand ca, in conditiile in care contractul de preluare de catre Rompetrol a CET Midia nu s-a semnat, era nevoie de o sursa alternativa de energie, informeaza NewsIn. El a mai spus ca Rompetrol va demara constructia termocentralei la inceputul anului viitor aceasta urmand sa fie pusa in functiune dupa 18 luni. Termocentrala va functiona cu pacura si gaz.

"Majoritatea rafinariilor au cate o termiocentrala pe cogenerare. Pana la sfarsitul anului vom finaliza proiectul si la inceputul anului urmator incepem constructia. Sutudiile de fezabilitate ne arata ca necesarul de energie este de cel putin 110 MW", a subliniat reprezentantul Rompetrol. Energia electrica produsa aici ar urma sa fie folosita atat pentru a acoperi nevoile rafinariei si ale Rompetrol in general, cat si pentru livrarea contra cost in sistemul energetic national.

Potrivit presedintelui Rompetrol, Rafinaria Petromidia consuma in prezent intre 40 si 45 MWh, iar consumul acesteia maxim este de 80-90 MWh. Rompetrol a castigat in urma cu aproximativ doi ani licitatia pentru preluarea CET Midia, dar, pana in prezent, compania nu a semnat contractul de preluare a termocentralei. Rompetrol detinea anterior scoaterii la privatizare 43% din actiunile CET Midia.