"Saptamana trecuta, miercuri, am fost repus in functia de director general al Electrica printr-un ordin al ministrului semnat de Darius Mesca", a declarat directorul general al Electrica, citat de NewsIn. Acesta a adaugat ca repunerea sa in functie a coincis cu data la care s-au terminat verificarile facute la Electrica de catre Corpul de control al ministrului economiei. "Ma gandesc ca ordinul s-a dat pe baza faptului ca nu s-au gasit nereguli la Electrica", a comentat Coroiu.

Directorul general suspendat al Romgaz, Alexa Iakob, a declarat, la randul sau, agentiei NewsIn, ca un ordin similar privind repunerea sa in functie urmeaza sa-i parvina in urmatoarele zile. "Ordinul dat de domnul Mesca este semnat, dar inca nu l-am primit", a spus Iakob. El a mai aratat ca ancheta Corpului de control la Romgaz s-a incheiat demult si ca anticipeaza ca nu s-au gasit nereguli.

"Sunt doua societati Aprov Medias si Dafora Medias cu care avem contracte, dar nu cred ca sunt probleme. La Aprov doi directori ai Romgaz erau in consiliile de administratie, dar legea da voie pentru ca ei nu participau la deciziile efective. La Dafora avem mai multe contracte de foraj, dar nu sunt foarte multe sau foarte mari. Din 800-900 de contracte pe care le are Romgaz, doar 11 sunt incheiate cu Dafora Medias", a argumentat Iakob. Acesta a adaugat ca nu cunoaste valoarea contractelor incheiate de Romgaz cu Dafora Medias sau Aprov Medias (fosta baza de aprovizionare a Romgaz, entitate separata juridic si privatizata, fiind in prezent detinuta de salariatii sai ).

Secretarul de stat din MEC, Darius Mesca, este responsabil de politica energetica a tarii si a fost pus in functie din partea PC. Ulterior, in momentul in care PC a iesit de la guvernare, Mesca a motivat ca nu demisioneaza din postul de secretar de stat, pentru ca de "cateva luni" nu mai este inscris in Partidul Conservator (PC). Directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, se bucura de sprijinul PD, iar directorul general suspendat al Romgaz, Alexa Iakob, are sustinerea UDMR.

Directorii generali ai Electrica si Romgaz au fost suspendati din functii pentru 30 de zile, la jumatatea lunii noiembrie, de catre ministrul de resort, Codrut Seres, ca urmare a demararii unei anchete dec atre Corpul de control al ministrului economiei pe baza mai multor sesizari care acuzau nereguli in achizitii. Seres mai arata ca daca se vor constata nereguli cei doi directori vor fi demisi. Decizia de suspendare a celor doi directori expira la 15 decembrie.