Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si compania turca Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret au semnat, sambata, contractul pentru proiectarea si executia Lotului 2 aferent Centurii de Sud a municipiului Bucuresti, la standard de autostrada, in prezenta ministrului de resort, Razvan Cuc, potrivit Agerpres.

"Sper sa duceti la bun sfarsit acest contract. Sa nu deprindeti metehnele vechi ale firmelor care nici nu apuca sa semneze si creeaza premisele unor claim-uri. Toleranta companiei (CNAIR - n.r.) va fi zero. Vrem sa vedem o alta abordare si o alta mentalitate", a spus ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

El s-a adresat, in engleza, reprezentantului companiei turcesti: "Vreau sa va spun inca o data: nu ne dezamagiti!".

La randul sau, Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a aratat ca valoarea contractului este de 750,8 milioane de lei, fara TVA, echivalentul a 158 de milioane de euro fara TVA, respectiv 9,7 milioane de euro fara TVA pe kilometru.

"Vom pune o presiune maxima pe constructor pentru a incepe cat mai repede executia. El s-a angajat ca va devansa termenul, nu doreste in niciun caz sa treaca dincolo, iar noi l-am asigurat ca exista banii in buget si il vom sprijini", a spus Neaga.

Durata de realizare a acestui contract este de 42 de luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 30 de luni pentru executia lucrarilor, iar perioada de garantie este de 5 ani.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri