Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune in cazul operatiunii de concentrare economica realizata prin dobandirea, de catre Schneider Electric SA, a controlului unic asupra American Power Conversion Corporation.

Consiliul Concurentei a decis, in urma analizei operatiunii de concentrare, ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii concurentei, nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe teritoriul Romaniei.

Schneider este societatea-mama a unui grup de societati, activ in principal in producerea si vanzarea de produse si sisteme din sectorul distributiei electrice, controlului si automatizarilor industriale. Prin filiala sa, MGE UPS, grupul Schneider este activ si in producerea de sisteme pentru asigurarea continuitatii alimentarii cu energie electrica.

Activitatea companiei American Power Conversion Corporation consta in producerea de solutii de alimentare cu energie electrica pentru persoane fizice si pentru corporatii. American Power Conversion Corporation este bine cunoscuta pentru producerea de sisteme de alimentare continua cu energie (UPS-uri), utilizate in principal in domeniul IT.

Potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri