FlixBus si compania franceza Transdev au ajuns la o intelegere in privinta cumpararii retelelor de transport interurban si international Eurolines si isilines. Negocierile au inceput in data de 4 martie si s-au incheiat pe 30 aprilie. In acest moment, brandurile Eurolines/isilines apartin in mod oficial FlixBus.

Achizitia include retelele Eurolines care opereaza in Franta, Olanda, Belgia, Republica Ceha si Spania, cu o retea de destinatii in 25 de tari. Eurolines opereaza, de asemenea, sub brandul isilines, liniile domestice din Franta. In tarile in care Eurolines isi desfasoara activitatea, managerii regionali FlixBus vor prelua conducerea respectivelor companii.

Transdev Group isi pastreaza ramura de inchirieri de autobuze in Franta care va opera acum sub brandul Transdev (anterior isilines).

FlixBus continua sa se extinda in Europa

"Ne dorim sa oferim servicii de mobilitate sustenabile si accesibile calatorilor din intreaga lume. Reteaua si rutele pe distante lungi pe care le opereaza Eurolines si isilines ne vor permite sa ne extindem in Europa si mai mult. Dupa ce vom evalua afacerea vom continua sa facem ceea ce stim cel mai bine: sa oferim cea mai buna oferta pasagerului, in ceea ce priveste reteaua de destinatii si calitatea serviciilor", a declarat Jochen Engert, fondator si CEO FlixBus.

FlixBus ofera cea mai mare retea de autocare interurbane din Europa, cu 350.000 de curse zilnice catre 2.000 de destinatii din 29 de tari. Start-up a fost fondat si lansat in Germania de trei antreprenori Jochen Engert, Andre Schwammlein si Daniel Krauss. In 2017, FlixBus a transportat 40 milioane de pasageri.

Citeste si:
Proiect pilot pentru transportul elevilor la scoala in Bucuresti
Proiect pilot al Primariei...

Citeste si: FlixBus se extinde in Romania si lanseaza noi rute in vestul tarii. Care sunt destinatiile

Sursa foto: flixbus.de

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragos Anastasiu vinde Eurolines nemtilor de la DerTour