Toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din cele 18 judete ale Romaniei vor include, incepand din aceasta saptamana, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienti, pentru a fi reciclat si folosit in productia de biocombustibil, anunta retailerul.

"Pornit initial in doua hipermarketuri din Bucuresti - Drumul Taberei si Crangasi, programul pilot a inregistrat rezultate semnificative in ultimele patru luni, in magazine fiind colectati peste 150 de litri de ulei uzat", se arata in comunicat.

Retailerul mentioneaza ca 1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat in canalizare polueaza 1 milion de litri de apa, acesta reprezentand cantitatea necesara unui adult pentru a supravietui timp de 14 ani, potrivit ICDV.

Programul national de colectare al Auchan Romania se adreseaza tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiasi studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge in canalizarile oraselor.

In plus, specialistii in protectia mediului subliniaza faptul ca aruncarea uleiului alimentar uzat in mod necorespunzator – in chiuveta sau pe canalizare, infunda si corodeaza tevile, costurile de intretinere si curatare a statiilor de epurare intorcandu-se tot in buzunarul consumatorului casnic.

Cum se poate colecta uleiul folosit in magazinele Auchan

Consumatorii trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

1. Sa colecteze uleiul folosit, dupa racire, intr-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare sa se poata derula intr-un mod optim, este important ca uleiul sa fie strecurat si neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
2. Sa colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) si sa aduca recipientele in magazinele Auchan la Servicii Clienti.
3. In functie de cantitatea predata, clientii vor fi rasplatiti de catre partenerii Auchan (AQUA Carpatica, Floriol si Fairy), pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovada, cu detergent de vase, apa plata sau ulei de floarea soarelui.

„Impreuna cu partenerii nostri AQUA Carpatica, Fairy si Floriol, ne dorim sa incurajam clientii sa ne urmeze in numar cat mai mare in acest gest de responsabilitate sociala si impreuna sa reusim sa colectam 10.000 de litri pana la finalul anului 2020”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Romania.

Auchan Retail Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, doua supermarketuri Auchan, o retea de 24 magazine de proximitate MyAuchan si platforma online www.auchan.ro. Cu peste 280.000 m2 suprafata neta de vanzare, peste 10.000 de angajati, Auchan are o cifra de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Mama Belle and the kids//Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri