Actionarii Roman Brasov SA sunt convocati pe 22/23 februarie pentru a aproba majorarea capitalului social, cu aportul in numerar din partea Pro Roman, actionarul majoritar, in valoare de 1,6 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Se vor emite 640.000 actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei, in favoarea Pro Roman SA, corespunzatoare aportului in numerar la care s-a obligat actionarul majoritar. Ceilalti actionari vor avea o luna, de la publicarea in Monitorul Oficial, pentru exercitarea dreptului de preferinta, informeaza NewsIn.

Actionarii au numit pe 25 ianuarie doi administratori, Marton Florian si Onute Daniel. S-a format astfel un Consiliu de Administratie (CA) alcatuit din trei membri. Actionarii au hotarat, in adunarea din 26 ianuarie, mandatarea CA pentru a contracta imprumuturi bancare, scrisori de garantie bancara a caror contravaloare depaseste 20% din capitalul societatii. Consiliul a mai fost mandatat sa instraineze din active patrimoniul societatii a caror valoare reprezinta 50% din capitalul social.

Compania are un capital social de 290 milioane lei (86 milioane euro). Titlurile societatii sunt listate la categoria de baza a Rasdaq, sub simbolul ROVA. Actionarul majoritar al companiei este Pro Roman, care detine 91,34% din pachetul total de actiuni.