Compania românească de software Creasoft a dezvoltat o soluție care ajută atât angajații, cât și angajatorii să planifice zilele în care lucrează de acasă în Telemuncă sau de la birou în următoarea perioadă, pentru o organizare mai eficientă și pentru respectarea noilor reguli impuse de pandemie.

Noul modul software de planificare a muncii este parte integrantă din soluția profesională de pontaj electronic al companiei Creasoft și oferă posibilitatea de autoplanificare de către angajat, în limita unor restricții configurabile de către departamentul HR.

Și acum, dar și în viitor, nu se va renunța complet la munca de la sediul firmei, oamenii au nevoie să socializeze și vor vrea să meargă la birou una, două, trei zile pe săptămână, iar restul săptămânii vor lucra în sistem Telemuncă. Office-urile care au rămas au trebuit rearanjate, pentru a respecta distanțarea. Din această cauză e nevoie de un planificator, la care să aibă acces angajații și unde este posibil chiar să își autoprogrameze zilele în care aleg să muncească de la birou, sau să li se solicite asta de către angajator. Sunt departamente în care managerul poate avea nevoie zilnic de un număr minim de salariați la sediul firmei, caz în care solicită angajaților acest lucru. Acest software de planificare îi ajută să se organizeze mult mai eficient. Noul planificator electronic al programului de lucru permite și decalarea lucrului în mai multe schimburi, pentru a se evita venirea sau plecarea de la muncă de către mai mult de 50 de persoane în același timp.

În multe cazuri, spațiile de birouri restrânse de companii în perioada de pandemie sau recompartimentate astfel încât să permită distanțare reală, inclusiv prin micșorarea numărului de birouri și scaune, nu mai dau posibilitatea să vină la birou toți angajații. În acest caz, planificatorul este un instrument obligatoriu prin care să se limiteze numărul angajaților care pot veni la birou. Fără acest planificator ar fi haos și am ajunge la situația hilară în care angajații care vin la birou nu ar avea unde să își desfășoare activitatea, din lipsa de birouri fizice care sunt mai puține decât numărul de angajați.

Planificatorul de muncă este integrat în soluția de pontaj electronic CREASOFT și totul costă doar 1,5 euro/lună/angajat. Detalii pe www.creasoft.ro

IMPORTANT:

Creasoft Time Management SRL este Unitate Autorizată Protejată (UAP) și poți implementa gratuit sistemul de Pontaj Electronic Creasoft împreuna cu modulul software de planificare a muncii pentru instituția ta. Alege să transformi în investiție Taxa pentru Persoane cu Handicap datorată statului.

Dacă ai mai mult 50 de salariați, este posibil, în mod obiectiv, să nu atingi numărul de salariați cu dizabilități, obligatoriu legal. În această situație vei datora statului o taxă care poate deveni împovărătoare. Transformă măcar o parte din acest cost într-un avantaj pentru instituția ta.

Extras din legislație: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

LEGEA nr. 193 din 21 august 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități a modificat definiția unităților protejate și a reintrodus în lege posibilitatea ca jumătate din valoarea vărsămintelor de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate să fie utilizată pentru achiziții de bunuri și servicii de la unități protejate.

Potrivit art. 78 alin. (3) lit. b) din Legea 448/2006 - persoanele juridice cu cel puțin 50 de angajați, dar care nu angajează persoane cu handicap, în proporție de minimum 4% din numărul total de angajați, pot opta să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și/sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

Creasoft este producător român de soluții electronice și software de pontaj și opțional control acces securizat și este lider de piață din 2017. Compania este deținută de antreprenorul Adrian Dinu, unul dintre foștii acționari ai SAS Grup (companie care operează platforma de monitorizare alarma.ro).

În prezent, soluția de pontaj Creasoft permite pontajul clasic cu carduri RFID sau amprentă, pontajul de pe telefonul mobil cu verificarea locului de desfășurare a activității, dar și monitorizarea activității de pe PC pentru angajații în regim de Telemuncă.

Peste 300 de companii cu peste 25.000 de angajați au ales soluția de pontaj Creasoft.

Sursa foto: creasoft.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri