Reteaua germana de magazine de tip discount, Plus, a deschis la Piatra Neamt cel de-al 39-lea magazin din Romania, pentru care a investit 1,5 milioane de euro. “Cel de-al doilea magazin Plus de la Piatra Neamt inchide circuitul, completand astfel acoperirea geografica pentru acest oras”, a declarat directorul general Plus Discount Romania, Uwe Klostermann. Compania va continua programul de expansiune la nivel national in toate orasele cu peste 20.000 de locuitori.

Noul magazin Plus are o suprafata de aproximativ 1.380 metri patrati, dintre care 1.080 metri patrati suprafata de vanzare si 300 metri patrati spatii aferente si dispune de 80 de locuri de parcare.

Magazinele Plus ofera o gama de peste 1.500 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe proaspete, carne proaspata in regim de autoservire, produse refrigerate si congelate, cat si produse nealimentare tip detergenti, cosmetice, hrana de animale, articole de uz casnic, electrice si electrocasnice. Aprovizionarea magazinului se face zilnic, din centrul logistic situat la Ploiesti.

Plus este marca a grupului Tengelmann si exista pe piata germana de peste 30 de ani. Compania este prezenta cu peste 4.100 de magazine Plus in noua tari europene precum Gemania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania. Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt miniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.