Retailerul suedez IKEA, care pregătește deschiderea unui nou magazin în Timișoara, a lansat procesul de recrutare a 180 de persoane, care vor fi angajate pe departamentele unde este nevoie de forță de muncă.

În acest sens, retailerul a solicitat sprijinul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca Timiș.

”La sediul AJOFM Timiş a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai noului magazin IKEA care îşi va deschide uşile la începutul anului 2023, pentru zona de vest a Romaniei. Ne bucurăm că ne-au solicitat ajutorul şi îndrumarea pentru gasirea celor mai potrivite persoane care să ocupe cele 180 locuri de munca vacante create de IKEA", se arată în anunțul instituției.

De asemenea, retailerul a arătat că este dispus să angajeze refugiați și persoane cu dizabilități pentru extinderea plănuită, pregătind inclusiv un program de internship special creat pentru o integrare mai uşoara a acestora.

Printre posturile disponibile anunțate de IKEA în Timișoara se numără poziții precum cea de tâmplar, specialist în design interior, dar și responsabil cu organizarea curățeniei.

Retail jobs

Magazinul ar putea să nu fie ultimul dintre cele pe care retailerul le are în vedere în țara noastră, reprezentanții IKEA anunțând în repetate rânduri că au pe listă orașe precum Brașov și Cluj-Napoca pentru noi magazine.

IKEA a intrat pe piața din România în 2007, prin deschiderea IKEA Băneasa, suma investită în acest prim punct de desfacere fiind de 25 milioane de euro.

Deschiderea IKEA Pallady a venit peste 10 ani mai târziu, în urma unei investiții de 90 milioane de euro, acesta fiind cel mai mare magazin al companiei din Europa de sud-est.

La vremea respectivă, odată cu inaugurarea acestuia erau create peste 300 de noi locuri de muncă, spațiul total de desfacere al noului magazin IKEA fiind de 37.000 de metri pătrați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F