Emil Munteanu, Hildegard Brandl, Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Felix Pătrășcanu, Dan Pitic, Anca Rarău, Ruxandra Epure, Mihail Ungurenuș, Otilia Loidl, Bogdan Popa, Ambrozie Țurcanu au înființat, la începutul lunii septembrie 2022, Asociația Țara Faină. Membrii fondatori au adus astfel, sub aceeași umbrelă, proiectele RoBoost (ex.Repatriot Turism) și Antreprenorești – Adoptă un sat și care alături de board și echipa executivă și-au asumat responsabilitatea pentru Asociația Țara Faină.

Activitățile asociației noi create nu sunt însă la început de drum. Ele au început acum câțiva ani la inițiativa Romanian Business Leaders. Ajunse să capteze atenția multor oameni cu dragoste de autentic și originalitate, conștienți de potențialul și capacitatea de dezvoltare a resurselor umane, turistice și antreprenoriale ale Romaniei, s-a considerat a fi necesară o nouă entitate juridică.

RoBoost (ex.Repatriot Turism) este un proiect pornit din Repatriot, din pasiune și dor de țară, care își dorește să creeze și să dezvolte o platformă de promovare a României turistice cu ajutorul românilor de pretutindeni, să identifice ambasadori în comunitățile de peste granițele țării și să atragă 2 milioane de vizitatori anuali în România.

“În timp ce vestul Europei se confruntă cu o supra-aglomerare turistică ce naște adevarate valuri de proteste din partea localnicilor (Barcelona, Paris etc), în Romania, avem încă multe de oferit spre descoperire – locuri, oameni, gastronomie, tradiții - toate într-o formă autentică, încărcate de emoție, nealterate din punct de vedere comercial. Prin această nouă entitate ne dorim să schimbăm mentalități, să stârnim curiozitate și să explorăm la maxim capitalul turistic al României. Nu este întamplatoare alăturarea RoBoost (Repatriot Turism) și Antreprenorești – Adoptă un sat, pentru că pitorescul satelor din Romania, atât de diferite de la o regiuna la alta a țării, vin cu un bagaj cultural inedit care abia așteaptă să fie descoperit prin inițiative antreprenoriale în domeniul turismului și nu numai; turismul este doar un vehicul care poate inspira și iniția dezvoltarea comunităților rurale de la ferme agricole/legumicole/animale/livezi, la producția de lactate/brânzeturi/păstrăvării/conserve de fructe/legume sau mici ateliere meșteșugărești …. Totul este conectat… iar misiunea noastră este să adunăm voința și putința sub aceeași umbrelă și să facem ca lucrurile să se întâmple pentru o Românie mai bună”, Emil Munteanu, Președinte Asociația Țara Faină.

Antreprenorești – Adoptă un sat – Misiunea proiectului are ca focus construirea unui model scalabil de dezvoltare economică și socială pentru a crea oportunități și a facilita transferul expertizei antreprenoriale către mediul rural prin proiecte care creează sinergii între societatea civilă, mediul antreprenorial și autorități.

„Antreprenorești – Adoptă un Sat este despre implicarea în dezvoltarea satului românesc.

Știm că satul românesc are un potențial de creștere substanțial dar și un deficit de expertiză în management și un spirit antreprenorial slab dezvoltat. Aici putem genera împreună schimbări relevante în ruralul românesc.

Antreprenorești - Adoptă un Sat este un proiect inițiat în cadrul RBL care, stimulează antreprenoriatul în mediul rural. Ca arhitect vreau să amintesc unul din pilonii principali al proiectului și anume implementarea Ghidurilor de arhitectură autentică rurală ale OAR, cu scopul de a ne îndrepta către o imagine de calitate a satului, o cromatică coerentă fără “verde mazăre, portocaliu aprins și roz” precum și materiale naturale care se integrează armonios în mediul rural. Astfel să începem să corectăm din derapajele ultimilor zeci de ani. Șansa pentru un trai și o dezvoltare turistică de calitate a satelor noastre.

Credem că implicarea companiilor responsabile și a antreprenorilor în salvarea satelor românești este o soluție sănătoasă. Practic punem în slujba mediului rural mentalitatea antreprenorială de inovare, de fructificare oportunități precum și cunoștințe de management și strategie.

Avem nevoie de inițiativă și implicare și asta e posibil doar împreună.” - Hildegard Brandl, lider Antreprenoresti - Adoptă un Sat.

”Suntem în căutare de oameni din diaspora care vor să devină lideri de comunități. România merită de luat în seamă ca destinație turistică.” - Dragos Anastasiu, membru fondator Asociația Țara Faină.

„Suntem aici ca să aducem la aceeași masă mediul de afaceri și autoritățile publice cu misiunea de a crește potențialul și vizibilitatea României turistice, cât și de a facilita transferul de bune practici și know-how în rural. Plecăm la drum cu resurse impresionante: românii din diaspora și liderii mediului de afaceri românesc!” - Ruxandra Epure, membru fondator și project manager Asociația Țara Faină.

Membrii asociației sunt voluntari care prin acțiunile lor doresc să inspire, să conecteze și să sprijine românii din diasporă, prin crearea de ambasadori, astfel încât aceștia să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului românesc, și să ajute la creșterea numărului de vizitatori anuali în România.

Totodată misiunea lor este de a contribui la creșterea antreprenorialului în mediul rural si la implicarea acestuia în strategia de dezvoltare locală și regională bazată pe bune practici, facilitând dialogul dintre administrații și antreprenori pentru colaborarea asupra identității de brand local și dezvoltării locale și regionale.

Asociația, prin cele două mari proiecte ale sale, RoBoost și Antreprenorești - Adoptă un sat, continuă activitatea începută de membri vechi, dar și de cei noi care s-au alăturat după rebranding, având o agendă destul de încărcată, pentru a-și atinge obiectivele propuse.
Conferințe, implementare ghiduri de urbanism și de imagine, ghiduri de dezvoltare locală, derulare de activități economice, reprezentarea prin lobby şi advocacy, dezvoltarea de programe şi proiecte naționale și internaționale în domeniul îmbunătățirii economiei colaborative şi a dezvoltării comunitare, sunt doar câteva dintre proiectele care se află pe agenda de lucru a Asociației Țara Faină.
Și nu în ultimul rând, cooptarea de noi membri, persoane fizice și juridice române, cu aceeași viziune și încredere pentru o Țară Faină.

Locuiești în România sau în afara ei și vrei să te implici în implementarea și derularea cu succes a acțiunilor de promovare a României turistice și de dezvoltare a satului românesc? Ești așteptat în echipa din Țara Faină!

Sursa foto: Green Village

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri