În ultimii ani, tehnologia și inteligența artificială au avansat și au dus la dezvoltarea unor instrumente puternice, precum ChatGPT, care au revoluționat modul în care se desfășoară numeroase domenii, printre care și serviciile de traducere.

Ne simțim amenințați de noul trend? Nu, pentru că este direcția în care ne îndreptăm și viitorul trebuie îmbrățișat. Ne desfășurăm activitatea în acest domeniu de 17 ani, deci de pe vremea în care Internetul era un școlar timid, iar oamenii abia îi descopereau tainele. Am reușit să ne atragem clienții la Traduce.re datorită profesionalismului și promptitudinii cu care răspundem solicitărilor, dar, mai ales, pentru că am înțeles importanța unei traduceri adaptate contextului și necesităților clienților.

Progresul tehnologiei a ajutat mult inclusiv acest domeniu, pentru că traducătorii noștri utilizează softuri de traducere performante, ceea ce înseamnă beneficii directe pentru clienții noștri, mai exact vor primi o documentație uniformizată din punctul de vedere al termenilor utilizați, vor plăti mai puțin pentru termenii care se repetă în traducere și vor obține documentația într-un termen mai scurt.

Nu negăm eficiența inteligenței artificiale, însă perspectiva umană primează atunci când este vorba de anumite texte. În calitate de traducători autorizați, putem adapta traducerile la stilul și obiectivul dorite de către client. Putem ține cont de tonul, registrele lingvistice sau direcția comunicării pentru a oferi un text care să se potrivească perfect nevoilor și intențiilor clientului.

Unul dintre principalele avantaje ale implicării traducătorilor în procesul de traducere este abilitatea de a înțelege nuanțele culturale specifice și de a adapta traducerile, tocmai de aceea echipa noastră de la Traduce.re se poate mândri cu proiecte de traducere a unor cărți pentru adulți și pentru copii, care au fost traduse nu doar din/în limba engleză, ci și din/în limbile rusă, spaniolă, italiană, germană și turcă.

Intenționat, am lăsat la final beneficiul cel mai important: interacțiunea umană și colaborarea directă cu traducătorii și interpreții, care pot aduce o valoare adăugată semnificativă, care se observă, mai ales, în cadrul conferințelor cu invitați străini.

Oricât de interesante ar fi temele prezentate la o conferință internațională, dacă participanții nu reușesc să înțeleagă în totalitate discursurile, atunci conferința își pierde din importanță și din valoare.

Concluzia?

ChatGPT va funcționa ca o sită, care va cerne profesioniștii de restul prestatorilor de servicii, iar profesia de traducător va fi în pericol doar dacă traducătorii nu vor fi dispuși să devină prieteni cu inteligența artificială, un instrument absolut extraordinar.

https://www.facebook.com/traduce.eu
www.traduce.re
https://www.linkedin.com/company/traducere/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri