Piata panourilor sandwich din Romania va depasi 150 milioane euro anul acesta, in crestere cu 13% fata de anul precedent, productia locala pe acest segment situandu-se si ea pe un trend ascendent, se arata intr-un studiu realizat de Neomar Consulting.

Valoarea totala a panourilor sandwich vandute in Romania va trece de 150 milioane euro anul acesta si se estimeaza o usoara scadere a importurilor pentru acest tip de produse. Anul trecut, 77% dintre panourile sandwich comercializate in Romania au provenit din import.

Principalele tari din care s-au importat panouri sandwich au fost Italia, Grecia si Ungaria. In 2006 s-au importat panouri termoizolante tip sandwich in valoare de 86 milioane euro, dintre acestea 36 de milioane euro provenind din Italia. Importurile din Grecia si Ungaria s-au cifrat la cate 13 milioane euro pentru fiecare.

Neomar Consulting estimeaza ca anul precedent, in Romania, au fost construite hale industriale si alte constructii din panouri sandwich avand o suprafata totala cumulata de 3,5 milioane metri patrati. Luand in calcul destinatia de utilizare a panourilor, 55% dintre acestea au fost panouri pentru pereti si 45% panouri pentru acoperisuri.

Neomar Consulting este o companie de consultanta de marketing, infiintata in 2004, specializata in cercetarea pietei de materiale de constructii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Industria de media si divertisment ajunge la 3 miliarde dolari