Holcim Romania a inaugurat o noua statie ecologica de betoane in Pantelimon, reprezentand al patrulea punct de lucru din Bucuresti si a 16-a statie de betoane din tara. Investitia totala s-a ridicat la 3 milioane de euro, potrivit declaratiilor reprezentantilor Holcim Romania.
Statia de betoane Pantelimon are o capacitate de 120 metri cubi de beton pe ora si este complet automatizata, garantand calitatea betoanelor Holcim. Statia este operationala pe tot parcursul anului, beneficiand de un sistem de incalzire a aerului si apei.

“Producem produse de inalta calitate care se ridica la toate standardele europene si satisfac nevoile clientilor. Aceasta statie beneficiaza de facilitatile oferite de modalitatile de productie nonpoluanta, ceea ce inseamna ca emisiile de praf si zgomotele sunt reduse la zero”, a declarat Markus Wirth, director general al Holcim Romania, adugand ca statia dispune si de o facilitate de reciclare a reziduurilor de beton.

Holcim Romania continua sa introduca tehnologii de ultima ora si concepte noi prin investitii ecologice, prima statie de acest fel fiind inaugurata in 2001 la Pitesti. “Acum suntem prezenti in toate punctele cardinale ale capitalei”, a declarat Catalin Popescu, Director Regional Betoane Bucuresti al Holcim Romania, justificand prezenta in aceasta zona a capitalei ca un fapt necesar pentru a raspunde cererii si nevoilor clientilor companiei.

Pe viitor, aceasta statie va contribui cu o majorare de 25% a productiei in zona Bucuresti, urmand ca productia de betoane sa creasca de la 700.000 de metri cubi inregistrati in 2006 la peste un million de metri cubi de beton la nivel national. Pentru 2008 este posibil ca Holcim Romania sa se extinda cu noi facilitati de productie a betoanelor si in estul tarii, potrivit declaratiilor directorului general, Markus Wirth.

In 2007, Holcim Romania a planificat un buget de investitii de aproximativ 86 milioane de euro, din care 65 milioane de euro au fost deja investiti in modernizarea tehnologiei de productie, mentinerea standardelor fabricilor de ciment, betoane si agregate si extinderea activitatilor companiei. Pentru anul in curs, investitia totala pe segmentul de betoane va insemna circa 7 milioane de euro.

In urmatorii patru ani, Holcim Romania va investi aproximativ 160-180 milioane de euro in toate sectoarele companiei, din 1997 si pana la sfarsitul anului trecut finalizandu-se investitii de peste 390 milioane de euro. In 2006, compania a inregistrat cea mai buna performanta financiara si operationala, totalizand o cifra de afaceri de 775 milioane lei (aproximativ 220 milioane de euro), o crestere de 28% comparativ cu anul precedent. Pentru anul in curs se estimeaza o majorare de 20-25%, concomitent cu dezvoltarea pietei de profil.

In primul semestru al 2007, Holcim Romania a cunoscut “cea mai mare crestere a grupului Holcim pe toata zona Europei, de aproximativ 40%”, a afirmat Markus Wirth, precizand ca acest lucru a fost posibil datorita productiei continue de beton Holcim, chiar si in lunile de iarna. “Piata betoanelor creste in paralel cu piata cimentului, cu circa 20-25% anual”, declara Wirth, Holcim inscriindu-se in ritmul unei piete foarte fragmentate, destul de dificil de analizat.

Holcim Romania este parte a grupului elvetian Holcim, prezent in peste 70 de tari de pe toate continentele cu 750 statii de betoane si nu mai putin de 90.000 de angajati. In prezent Holcim este unul din cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate de calitate.

In Romania, Holcim detine trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, cu o capacitate totala de productie de 2,7 milioane tone pe an, o retea de 16 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Echipa Holcim Romania numara peste 1.300 de angajati, compania investind peste 500.000 de euro anul trecut in modernizarea echipamentelor de lucru si protectie si imbunatatirea conditiilor de munca a propriilor angajati.

Holcim Romania este prima companie din domeniul sau de activitate care a primit, la inceputul anului 2004, tripla certificare pentru sistemele de management al calitatii (ISO 9001), a mediului (ISO 14001) si al sanatatii si securitatii in munca (OHSAS 18001).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri