Auchan ar putea ajunge la noua hipermarketuri in Bucuresti

Auchan Romania considera ca piata din Capitala are un potential de pana la opt - noua magazine, investitia medie pentru o unitate fiind de circa 40 milioane euro, au declarat reprezentantii companiei, la inaugurarea hipermarketului din Pitesti.

"Avem mai multe proiecte in Bucuresti, unde consideram ca ar putea fi deschise un total de opt-noua hipermarketuri Auchan. Momentan am renuntat la proiectul din Berceni care trebuia sa fie construit in cadrul unui mall deoarece am considerat ca suprafata oferita era prea mica pentru formatul magazinelor noastre. In schimb, vom dezvolta in sudul Berceni-ului un nou hipermarket despre care nu putem oferi mai multe detalii pentru ca este inca in faza de proiect. In Capitala ne confruntam cu problema terenurilor al caror pret este ilogic de scump", a declarat directorul general Auchan Romania, Regis Mougel.

Acesta a adaugat ca investitia medie pentru un proiect dezvoltat de Auchan este de circa 40 milioane euro, dintre care 22 milioane euro sunt costurile aferente magazinului propriu-zis si costurile aferente galeriei comerciale Auchan. Acesta este si cazul noului hipermarket inaugurat marti la Pitesti, unde se mai afla un Bricostore si un Flanco World.

Pentru hipermarketul din Pitesti reprezentantii Auchan Romania se asteapta la 35.000 de clienti in prima saptamana de functionare. Pentru comparatie, hipermarketul Auchan din Titan inregistreaza circa 120.000 de clienti pe sapamana.

Regis Mougel a mai declarat ca nu exclude nici posibilitatea intrarii pe segmnentul de supermarketuri din Romania. "Auchan are la nivel mondial si o divizie de supermarketuri Atac si nu este exclus sa aducem acest lant de magazine si in Romania sau sa achizitionam o retea de supermarketuri deja existenta in tara. Daca ar fi sa adoptam un format mai mic acesta ar fi de minim 5.000 de metri patrati", a mai spus Mougel.

Auchan Romania intentioneaza sa-si continue extinderea in tara cu un ritm de sase - zece magazine pe an.

Anul acesta, Auchan a mai inaugurat in septembrie la Timisoara magazinul Discount Market, unicul supermarket al retelei care va functiona aproximativ un an si pentru care a fost necesara o investitie de aproximativ 1,5 milioane euro, dar si un hipermarket la Targu-Mures, al doilea din tara al retailerului francez.

Tot anul acesta, Auchan va mai inaugura un magazin la Cluj-Napoca pe 10 noiembrie, iar pentru 2008 proiectele deja anuntate sunt Constanta, Timisoara si Suceava.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro.

Grupul Auchan este unul dintre cele mai importante lanturi comerciale, locul 10 in lume, cu peste 380 hipermarketuri in 11 tari din lume, peste 700 de supermarketuri, peste 300 centre comerciale Immochan si Banca Accord. La nivel mondial, Auchan are circa 175.000 de angajati, iar numarul acestora creste de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine. In 2006, grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 miliarde euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri