Petrom construieste un depozit de carburanti printr-o investitie de 32 mil. euro

Petrom va construi, pana in 2009, un depozit de carburanti in Bucuresti, investitie estimata la 32 milioane euro, si va aloca circa 200 milioane euro pentru modernizarea retelei de depozite

"Avem o strategie clara de modernizare a depozitelor de carburanti, pentru care vom investi peste 200 milioane de euro. Este important sa ne concentram atat asupra aprovizionarii in conditii de siguranta crescuta, cat si asupra impunerii unor standarde ridicate in ceea ce priveste reteaua de benzinarii", a declarat responsabilul cu activitatea de marketing, Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom.

Depozitul de carburanti Jilava, din Bucuresti, va fi cel mai important depozit de acest tip al companiei si va deservi Capitala si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman.

Depozitul va avea o capacitate totala de 27.000 de metri cubi si o suprafata de 74.000 de metri patrati. Noul depozit va detine cinci linii de incarcare pentru mai multe produse si o rampa de descarcare pentru 20 de vagoane. Capacitatea va fi prevazuta cu o unitate de recuperare a vaporilor, cu sistem de protectie impotriva incendiilor si control complet al activitatii din depozit.

"Constructia depozitului Jilava ne va costa circa 32 de milioane de euro. Am avut in vedere echiparea acestui depozit cu o serie de sisteme de siguranta, astfel incat sa indeplineasca toate normele Petrom si OMV, precum si cerintele Uniunii Europene”, a adaugat Mayer.

Finalizarea constructiei este prevazuta pentru luna martie 2009, data pana la care va functiona vechiul depozit in locul caruia va fi realizata aceasta facilitate.

Proiectarea si supervizarea sunt asigurate de ILF Consulting Engineers, iar constructia de Alpine Romania. Rezervoarele vor fi construite de Confind, mai spun reprezentantii Petrom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri