Retailerul german de incaltaminte Salamander intentioneaza sa-si maresca cota de piata pe segmentul comertului cu produse de lux si din piele, motiv pentru care si-ar putea extinde afacerea in Croatia, Bulgaria si Romania, potrivit Dnevnik.

Salamander este in cautarea de amplasamente centrale pentru deschiderea de noi magazine, atat in orasele mari din Austria cat si in cele din centrul si estul Europei, a declarat CEO Salamander Austria, Martin Gartner. Planurile de afaceri pentru Romania, Croatia si Bulgaria au fost deja schitate.

Salamander apartine din aprilie 2005 grupului germano-chinez de ceasuri si bijuterii EganaGoldpfeil, un partener oficial al companiilor Joop, Esprit, Junghans, Puma si Cerruti 1881.

Salamander are aproximativ 1.500 de angajati si opereaza 61 de filiale in Germania si 125 in Franta, Austria, Polonia, Ungaria, Cehia si Rusia. Compania comercializeza pantofi, genti, si accesorii, atat sub numele de Salamander cat si sub alte branduri de top de pe piata.

De curand, un alt mare retailer international, producatorul elvetian de incaltaminte Bally a inaugurat la Bucuresti primul sau magazin din tara. In Romania mai activeaza pe acest segment si alte companii recunoscute la nivel mondial precum Otter Distribution, Humanic si Deichmann, Leder & Schuh International AG si altii.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Prime Kapital a livrat anul trecut peste 57.000 mp parcuri de retail