Rompetrol Industrial Park Navodari, alaturi de doua universitati belgiene, va dezvolta proiectul ecologic Ecoparks, ce presupune optimizarea fluxurilor de materii prime, utilitatilor si reciclarea deseurilor produse pe o platforma industriala.

Universitatea Catolica din Leuven si Universitatea din Ghent participa la dezvoltarea acestui proiect ecologic.

“Avantajele noastre ca participanti la acest proiect se refera la crearea unor contacte cu reprezentanti ai Camerelor de Comert din Belgia si, speram noi, gasirea unor parteneri care sa-si relocheze activitatile productive in parcul nostru industrial”, a declarat directorul general al Rompetrol Industrial Park, Bogdan Buzdugan.

Proiectul Ecoparks este cofinantat in proportie de peste 50% de guvernul flamand, iar dezvoltarea lui a inceput la 1 ianuarie 2008.

Etapa urmatoare va incepe in 2010 si consta in implementarea acestui proiect pe platformele industriale administrate de membrii Asociatiei Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Incubatoarelor de Afaceri din Romania (APITSIAR). Asociatia numara in prezent 25 de membri si grupeaza, in special, parcurile industriale din Romania.

Rompetrol Industrial Park Navodari are o suprafata de 50 hectare, situata pe platforma Rompetrol Rafinare Constanta. Parcul este destinat in principal investitiilor industriale, iar in ultimii doi ani toate halele existente aici au fost modernizate de Rominserv - antreprenorul general al Grupului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
(P) Un oras nou pe harta Romaniei - Orasul Joburilor