Prima cursa a fost efectuata cu un avion de tip Airbus A319, achizitionat de companie in urma cu doua saptamani si care are o capacitate de 156 de locuri.

Joachim Klein, managing director in cadrul Germanwings, a declarat ca noua cursa va avea o frecventa de trei ori pe saptamana, iar pretul unui bilet va porni de la 19 euro, cu toate taxele incluse. “Pretul mediu al unui bilet va fi de 74 de euro, un zbor, iar cel mai mic pret pe care il oferim este de 19 euro, cu toate taxele incluse. Anul acesta ne asteptam ca transportam intre 18.000 si 20.000 de pasageri si nu cred ca vom introduce curse noi de la Cluj-Napoca. Pentru a putea extinde numarul curselor avem nevoie de un grad de ocupare de 80%. Aceasta este tinta noastra, dar, de exemplu, anul trecut gradul mediu de ocupare a fost de 82%”, a declarat Klein.

Potrivit acestuia, Germanwings a fost prima companie low-cost care a intrat pe piata din Europa de Est. In 2007, Germanwings a transportat, cu 27 de aeronave, opt milioane de pasageri, din care 1,5 milioane proveneau din Europa de Est.

Citeste si:

Desi nu a dorit sa ofere detalii cu privire la alte orase in care compania este interesata sa investeasca, Joachim Klein a spus ca Germanwings cauta metode de colaboare cu aeroportul din Sibiu. “Foarte interesant este si Sibiu, dar acolo inca avem probleme cu facilitatile aeroportului, precum pista”, a spus oficialul companiei aeriene.

La inaugurarea cursei a participat si primarul din Koln, Fritz Schramma, care s-a aratat multumit de faptul ca intre cele doua orase a fost creata o punte directa de comunicare, care va consolida colaborarea dintre cele doua municipalitati.

Mentionam ca destinatia Koln este a patra destinatie din Germania, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, dupa Munchen, Stuttgart si Frankfurt.