Electroputere Craiova imprumuta 70 mil. euro pentru investitii

Conducerea Electroputere Craiova (EPT) propune actionarilor contractarea unui credit de maxim 70 milioane euro si cumpararea unei linii tehnologice pentru cale ferata, in scopul dezvoltarii de noi tipuri de locomotive si vagoane, a informat compania.

Actionarii se vor intruni pe 10 septembrie pentru a discuta propunerea privind imprumutul, cat si alte puncte de pe ordinea de zi. Electroputere Craiova si-a redus puternic pierderile in primele trei luni ale acestui an, la 7,14 milioane lei, fata de 24,24 milioane lei din ultimul trimestru al anului trecut.

In schimb, afacerile companiei s-au comprimat in primele trei luni ale acestui an cu aproape 40%, la 28,3 milioane
lei, fata de nivelul din ultimul trimestru al anului 2007, cand a raportat o cifra de afaceri de 47,14 milioane lei.

Compania are un capital social de 12,4 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Titlurile se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

In octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In cadrul ofertei de privatizare, compania araba a preluat datoriile Electroputere, de circa 61 milioane euro, si s-a
obligat sa investeasca alte 20 milioane euro.

Electroputere are o capitalizare de 72,77 milioane lei (20,7 milioane euro), conform cotatiei de 0,425 lei/actiune, inregistrata in sedinta de vineri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri