Compania de gaze, de stat, Romgaz doreste sa se asocieze cu alte firme in vederea construirii a doua centrale electrice, unde va avea o participatie de pana la 35% din valoarea fiecarei investitii, a declarat Francisc Toth, directorul general al companiei.

"Vrem sa ne asociem pentru a construi doua centrale de electricitate, in locuri diferite. Peste 35% din valoarea investitiei va fi asigurata de Romgaz in cele doua unitati de producere a energiei electrice", a declarat, pentru NewsIn, Francisc Toth.

Unul dintre proiectele de care este interesata compania este cel de la CET Fantanele, din judetul Mures. Acolo vor ramane numai facilitatile (statiile de transformare, conductele de apa, turnurile de racire) si va fi construita o centrala electrica noua.

Directorul comercial al ELCEN, Irina Duica, a declarat pentru NewsIn ca puterea instalata a noii centrale va fi stabilita de compania castigatoare.

"Se va forma o societate mixta, iar ELCEN are terenul si activele vechi. Investitorul va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta. Investitorul va face studiul de prefezabilitate pe banii lui", a declarat Irina Duica.

Companiile interesate pot depune documentele pentru pre-calificare pana pe 29 septembrie.
Ministerul Economiei si Finantelor este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
FP a vandut 4,1% din Romgaz cu discount aproape 7%