“Noul sistem asigura atat o crestere a sigurantei calitatii carburantilor Rompetrol, cat si un control deplin asupra distributiei carburantului Efix”, a declarat Eric Kish (foto), vicepresedinte retail Rompetrol Group.

Sistemul Advanced Quality Control permite marcarea carburantului Efix la nivel molecular si monitorizarea completa a acestuia, pe parcursul transportului si al depozitarii, riscul alterarii sau tentativelor de fraudare ale carburantului fiind nul.

Markerul folosit nu modifica proprietatile si calitatea carburantului, fiind o substanta incolora care nu poate fi anulata sau reprodusa. Acesta functioneaza ca o amprenta digitala, care poate fi verificata in toate statiile de distributie cu ajutorul unor laboratoare mobile de masurare a puritatii carburantului.

A doua componenta a sistemului presupune monitorizarea lantului de distributie, prin folosirea de sigilii electronice si sisteme GPS montate pe fiecare unitate de transport si depozitare a carburantului. Astfel, Centrul de Control Rompetrol monitorizeaza 24/24 ore traseul parcurs de carburant de la incarcarea in cisterne si pana la momentul in care clientul final alimenteaza la pompa.

Sistemul permite atenta supraveghere a traseului parcurs de cisterne, valideaza opririle pe parcurs in statiile care trebuie alimentate, conectarea corecta a compartimentelor cisternei la rezervoarele de combustil din statii. De asemenea, orice abateri cum ar fi opririle in puncte nemarcate pe traseu sau orice interventie neautorizata asupra cisternelor, sunt semnalate Centrului de Control prin declansarea electronica a unei alarme.

Citeste si:

Advanced Quality Control a fost dezvoltat in parteneriat cu Global Fluids International (GFI), lider mondial in marcarea la nivel molecular a carburantilor si a produselor petroliere, si HiGTek, companie recunoscuta international pentru know-how-ul in sisteme de sigilare electronica.

Efix reprezinta 60-70% din totalul vanzarilor companiei.

Rompetrol Downstream este divizia de retail din Romania a Grupului Rompetrol, care desfasoara activitati in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii, fiind prima retea care comercializeaza, inca din anul 2003, exclusiv carburanti la standarde Euro. Activitatea de wholesale a Rompetrol Downstream se desfasoara prin intermediul a 7 depozite (Arad, Craiova, Mogosoaia, Navodari, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei si Zarnesti), care prin pozitionarea lor strategica acopera, din punct de vedere operational, intreg teritoriul tarii.