La propunerea primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea, proiectul de hotarare de infiintare a taxei locale de poluare si risc a fost aprobat in unanimitate, in sedinta, de consilierii locali, a anuntat, , biroul de presa al Primariei Cernavoda.

Potrivit aceleiasi surse, taxa locala de poluare si risc se va aplica, incepand de anul viitor, iar cuantumul a fost stabilit la valoarea de 70.301.000 lei, reprezentand 3.500 lei/locuitor, in total orasul Cernavoda avand 20.086 de locuitori.

Suma incasata din taxa locala de poluare si risc va reprezenta venit la bugetul local, iar din sumele colectate se vor finanta programe si proiecte de protectie a mediului, dar si gestionarea riscului prin analize gratuite pentru locuitori, medicamente, investitii in calitatea apei, refacerea infrastructurii, marirea spatiilor verzi pe cap de locuitor, educatie si informare.

Citeste si:

Centrala Nucleara de la Cernavoda si depozitul de deseuri radioactive sunt obiective unice in Romania cu potential de risc radiologic si impact asupra mediului inconjurator.

Masurile adoptate de administratia locala sunt necesare pentru protectia populatiei si a mediului in concordanta cu practicile internationale in conditiile in care aceste obiective imporante nu pot fi stramutate in alta locatie, iar singura masura reparatorie ramane protejarea adecvata a locuitorilor si mediului inconjurator.