Potrivit aceluiasi comunicat, vanzarile au depasit cu 15% estimarile companiei, de 73 de milioane de lei, pentru primele noua luni ale anului.

"Cresterea vanzarilor a aparut pe fondul investitiilor companiei in viticultura si vinificatie, dar si al redesenarii portofoliului prin care producatorul a urmarit o prezentare mai clara a produselor premium in piata. Astfel, eticheta neagra, restilizata, a devenit simbol al vinurilor seci, noua gama fiind compusa din vinurile Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Dry Riesling si Chardonnay ", se arata in acelasi comunicat.

Totodata, compania estimeaza ca pana la sfarsitul anului, cifra de afaceri va creste la 110 milioane de lei.

Printre marcile comercializate de Jidvei se numara Feteasca Regala, Rieslieg si Pinot Gris. Competitorii Jidvei in Romania sunt Murfatlar, Cotnari, si Vincon.

Citeste si:

Jidvei are sediul in regiunea Tarnavei, intre localitatile Tarnaveni si Blaj. Podgoria cuprinde o suprafata de peste 1000 de hectare.

Patronatul National al Vitei si Vinului (PNVV) estimeaza pentru acest an o productie de peste 6,3 milioane hectolitri de vin, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut, datorita conditiilor climaterice favorabile si investitiilor din 2008. Potrivit datelor producatorilor membri PNVV, recolta de struguri si implicit productia de vin vor depasi nivelul anului trecut cu o medie nationala de aproximativ 20%.

Cea mai mare crestere a productiei fata de 2007 o va inregistra regiunea viticola Transilvania cu un plus de 30%, urmata de Dobrogea cu un avans de 25%, Moldova cu 15-20%, Oltenia/Mehedinti cu 15%, Muntenia cu 10% si Banat cu 10%.

Cresterea productiei de vin de anul acesta se datoreaza si investitiilor realizate in ultimii opt ani prin programul de dezvoltare rurala (SAPARD si PNDR) prin care s-au alocat circa 40 milioane euro sau investitiilor de circa 33 milioane euro realizate prin organizarea comuna a pietei vitivicole. In plus, in perioada 2009-2013 sectorul vitivinicol romanesc va absorbi suma de 210,5 milioane euro in urma aplicarii "Reformei vinului".