Cei 763 de angajati ai combinatului chimic „Donau Chem” Turnu Magurele care urmau a fi disponibilizati la sfarsitul lunii ianuarie ar putea sa-si pastreze locurile de munca, potrivit liderului Sindicatului „Turnu Chim”, Gabriel Dimancea.

Dimancea a declarat ca s-a cazut la intelegere cu patronatul ca notificarea de disponibilizare a personalului, emisa la data de 22 decembrie 2008, sa fie prelungita cu 30 de zile, pana la data de 20 februarie, cu posibilitatea de prelungire, pana la un alt termen, stabilit de comun acord.

Masura a fost luata in urma intalnirii de sambata, 10 ianuarie, de la Ministerul Economiei, dintre ministrul Adrian Videanu si reprezentanti ai ai sindicatelor si patronatelor din domeniul chimiei si petrochimiei, la care s-a stabilit promovarea unei ordonante de urgenta pentru subventionarea cu 400 de lei la hectar a producatorilor agricoli care achizitioneaza ingrasaminte chimice.

„Notificarea de disponibilizare din 22 decembrie nu a fost anulata, ci prelungita, pentru ca, in cazul in care intervine ceva, sa fie o acoperire pentru ca oamenii sa poata beneficia de ajutorul de somaj si de platile compensatorii”, a spus Dimancea, citat de NewsIn.

Pana la reluarea activitatii, angajatii vor beneficia, in continuare, conform protocolului stabilit impreuna cu patronatul, de 75% din salariu, sporurile de vechime si tichete de masa. Acestia vor merge zilnic in unitate, executand lucrari de intretinere si reparatii.

Gabriel Dimancea a mai afirmat ca este posibil, insa, ca activitatea combinatului chimic sa fie reluata chiar inainte de termenul stabilit.

"Exista si posibilitatea ca in perioada 1-10 februarie sa se reia activitatea. Depinde de cat de repede va fi promovata ordonanta de urgenta, de politica gazului si chiar de conditiile meteorologice din perioada urmatoare” a sustinut liderul Sindicatului „Turnu Chim”. Gabriel Dimancea s-a declarat extrem de satisfacut de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, astfel incat, oamenii isi pot pastra locul de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lidl își extinde rețeaua și inaugurează primul magazin în Domnești
Setari Cookie-uri