Incepand cu luna ianuarie 2009, grupul Tiriac Holdings, controlat de miliardarul Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati romani, cu activitati in domenii precum cel auto, imobiliar si aerian, are un nou CEO, in persoana lui Petru Vaduva (48 ani).

Printre principalele atributii ale lui Vaduva se numara eficientizarea activitatilor grupului si cresterea profitabilitatii afacerilor derulate de companiile operationale din cadrul acestuia.

Sefia grupului a fost detinuta anterior de Anca Ioan, unul dintre cei mai cunoscuti manageri de la nivel local.

“Aducerea la conducerea Tiriac Holdings a unui expert in management si audit financiar, cu experienta demonstrata in proiecte derulate pe piete emergente din intreaga lume, va contribui la consolidarea afacerilor noastre. Intr-un context economic dificil, am considerat ca profilul profesional si experienta domnului Vaduva se potrivesc cel mai bine cu profilul si directiile de dezvoltare ale afacerilor Grupului nostru”, declara Ion Alexandru Tiriac.

Absolvent de MBA la Yale Business School (USA), Petru Vaduva are experienta de management in domeniul investitiilor financiare, ocupand pozitii – cheie in cadrul unor companii de renume din Statele Unite sau Europa, cum ar fi JP Morgan, Bear Stearns, Caspian Securities, Renaissance Capital, SEB Investment Mgt, CLSA London si UralSib. In anul 2007, Petru Vaduva a revenit in Romania ca Chief Investment Officer la Intreprid GEM.

“Sunt increzator ca numirea mea la conducerea Tiriac Holdings este un pas strategic benefic atat pentru echipa din care voi face parte cat si pentru mine, personal. Am incredere ca adaptabilitatea si flexibilitatea dobandite pe proiecte de anvergura, in contexte economice, financiare sau legislative dintre cele mai diverse, ma vor ajuta sa ating obiectivele de business stabilite impreuna cu actionarii Tiriac Holdings”, mentioneaza Vaduva.

La ora actuala, Tiriac Holdings are o cifra de afaceri cumulata de peste 2 miliarde de euro. Grupul desfasoara activitati in domeniile auto, imobiliare, leasing si transport aerian de tip VIP charter.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine a preluat functia de CEO al Tiriac Holdings