Retailerul de mobila Staer International din Galati a inregistrat pentru luna ianuarie vanzari in scadere cu 20%, fata de perioada similara a anului trecut, a declarat Stefan Nicolae, presedintele Consiliului de Administratie al companiei.
Totusi, in prima parte a lunii februarie retailerul de mobila a raportat venituri similare fata de aceeasi luna a anului trecut, in usoara crestere fata de ianuarie.

Staer International a deschis al doilea magazin al companiei din orasul Brasov, in urma unei investitii de 1 milioane de euro unde intentioneaza sa lanseze si un centru logistic.

De asemenea, retailerul de mobila a inregistrat marca Staer si a rezervat domenii de Internet cu numele companiei in 55 de tari din Europa si America, unde intentioneaza sa comercializeze produsele companiei exlusiv in mediul online.

Potrivit lui Nicolae Stefan, viitorul in retailul de mobila il reprezinta magazinele de mici dimensiuni, de cel mult 1000 de metri patrati.

In 2009, Staer va mai deschide alte patru magazine, la Braila, Targu Mures, Bacau si Focsani, in prezent numarul magazinelor ridicandu-se la 27.

“Criza ne poate ajuta pentru ca e un moment favorabil pentru extindere, mai ales ca valoarea chiriilor este mai redusa acum”, a spus seful Staer.

Retailerul de mobila a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 98,7 milioane lei (26,8 milioane euro), in scadere cu aproximativ 3% fata de 2007, ca urmare a scaderii vanzarilor pe fondul crizei financiare.

Companie cu capital integral romanesc, Staer a fost infiintata in anul 1992. Incepand activitatea ca un SRL, avand 10 angajati, Staer devine in timp societate pe actiuni, avand in prezent o unitate proprie de productie in Galati, o retea de 27 magazine deschise in toata tara, un parc auto de 106 camioane si peste 700 de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri