Curtea de Apel Pitesti a judecat ieri recursul procurorilor la decizia Tribunalului Arges privind eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Cornel Penescu, intreaga pledoarie a avocatului bazandu-se pe faptul ca mentinerea acestuia in arest ar duce la intrarea in somaj a mii de oameni, scrie 9AM.
Tribunalul Arges a acceptat, vineri, 15 mai, cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu, insa decizia a fost atacata cu recurs. Cornel Penescu a fost dus la Tribunalul Arges marti, in jurul orei 10.00, si nu a facut nicio declaratie, potrivit NewsIn.

Pana acum au fost depuse, la mai multe instante din tara, zeci de dosare prin care diversi furnizori cer firmei PIC, detinuta de fratii Cornel si Ilie Penescu, sa li se plateasca datoriile, dupa cum reiese din datele postate pe site-urile instantelor respective.

Dosarele au fost depuse in intervalul 15 aprilie-15 mai, fiecare dosar fiind pentru sume de zeci de miliarde de lei vechi, iar procesele sunt in curs de desfasurare. Cele mai multe dosare se afla pe rolul Tribunalului Comercial Arges, dar si la Judecatoria Pitesti, Tribunalul Dolj, Judecatoria Braila, Judecatoria Calarasi si chiar la Judecatoria Cluj.

Avocatul lui Cornel Penescu, Ion Neagu, a afirmat ca prin mentinerea in arest a clientului sau sunt puse in pericol locurile de de munca a circa 4.000 de oameni. "Pericol social nu prezinta daca il pun in libertate, ci daca il mentin in arest, pentru ca omul nu isi poate rezolva problemele economice de la PIC. Cand distribuitorii cer asemenea sume si nu poti sa le dai, te poti astepta la faliment si, prin urmare, 4.000 de oameni vor ramane someri" a sustinut avocatul Ion Neagu.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a precizat, vineri, la Tribunalul Arges, unde s-a judecat prima sa cerere de eliberare sub control judiciar, ca solicita punerea in libertate si pentru a-si salva societatea, intrucat prin arestarea sa s-a creat panica in randul furnizorilor firmei PIC.

"Sunt actionar la SC PIC SA Pitesti, unde lucreaza circa 4.000 de oameni si prin arestarea mea s-a creat o panica in randul furnizorilor si colaboratorilor, care au impresia ca prin arestarea mea societatea va intra in faliment. Doresc sa fiu cercetat in stare de libertate pentru a putea sa-mi continui activitatea economica. Societatea PIC este asaltata in acest moment de creditori, ca urmare a neincrederii generate de arestarea mea. Pana acum, noi faceam plati cam de 20 de miliarde zilnic, iar acum suntem aslatati sa platim sute de miliarde", a afirmat finantatorul FC Arges.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data 14 aprilie, in aceeasi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.

Potrivit NewsIn, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca Penescu a remis direct, in doua transe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, sa delege arbitri agreati de patronul FC Arges la meciurile disputate de Fotbal Club Arges in sezonul 2008 – 2009 si pentru a promova in Lotul A un arbitru protejat de acesta.

De asemenea, a mai rezultat ca Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Facaleata, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu in ce priveste competentele pe care le avea Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges fata de activitatea derulata de SC PIC S.A., societate comerciala controlata de Penescu. Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisa si pentru ca societatea sa nu fie sanctionata contraventional, iar reprezentantii acesteia sa obtina informatii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges.

Din aceeasi Ordonanta a mai rezultat ca, in perioada octombrie – decembrie 2008, Cornel Penescu a remis suma totala de 54.000 de dolari mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile in meciurile pe care le disputa Fotbal Club Arges Pitesti si, de asemenea, suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Arges. Sumele de bani sus-mentionate au fost remise arbitrilor prin intermediul lui Facaleata, se arata in comunicatul DNA.

In dosarul coruptiei din arbitraj au mai fost arestati preventiv si arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu si Aurelian Bogaciu si observatorul FRF Marcel Lica. Acestia din urma nu se mai afla in prezent in arest.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri