Combinatul ArcelorMittal Hunedoara a reluat productia, cand toti cei 699 de salariati au venit la lucru, insa, deocamdata, are comenzi doar pentru trei saptamani, astfel ca ar mai putea urma perioade de somaj tehnic.

Directorul general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, a precizat ca toti cei 699 de salariati ai combinatului s-au intors la lucru, dupa ce unii dintre ei s-au aflat in concediu de odihna, altii in somaj tehnic, iar 200 dintre ei au efectuat lucrari de intretinere in perioada in care productia a fost oprita, informeaza NewsIn.

Patan a mai spus ca societatea are comenzi, deocamdata, doar pentru trei saptamani si ca nu vor lucra pe stoc. "Nu lucram pe stoc, ca atare, vom tine oamenii la lucru cat timp vor fi comenzi”, a afirmat Remus Patan.

Combinatul ArcelorMittal Hunedoara a oprit productia in data de 20 mai, deoarece conducerea a decis sa nu lucreze pe stoc. “Pentru ca am finalizat productia pentru aceasta luna, am decis sa oprim productia de otel, ca sa nu lucram pe stoc. Suntem flexibili si adaptabili la cerintele actuale ale pietii”, declara la momentul respectiv Remus Patan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Productia de otel si laminate de la combinatul ArcelorMittal Hunedoara a fost oprita in repetate randuri in ultima perioada, din cauza situatiei economice. In prezent, la ArcelorMittal Hunedoara mai lucreaza aproape 700 de siderurgisti. Ultima disponibilizare de personal a avut loc la 1 mai, cand au plecat mai multe sute de angajati care s-au inscris pe listele de plecari voluntare cu plati compensatorii.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand circa 300.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si