Casa de avocatura bpv Grigorescu a inregistrat in primele sase luni din 2009 o crestere de 20% a portofoliului de litigii fiscale fata de previziunile initiale, pana la aproximativ 15 milioane de euro in valoarea totala a cererilor de chemare in judecata inregistrate.
"Anticipam ca valoarea creantelor fiscale reprezentate de firma noastra va depasi 35 milioane de euro pana la sfarsitul anului", spune Catalin Grigorescu, avocat coordonator al bpv Grigorescu.

El spune ca avansul numarului de litigii fiscale este cauzata in principal de doi factori: intensificarea activitatilor de colectare a taxelor de catre administratia fiscala, in special in cazul marilor contribuabili precum si atitudinea contribuabililor, din ce in ce mai reticenti in a accepta practicile sau constatarile abuzive ale administratiei fiscale in actuala conjunctura economica „Ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue, pe masura ce se deterioreaza conditiile economice", spune Grigorescu.

Practica de Litigii si Arbitraj a bpv Grigorescu este axata pe litigii comerciale, fiscale si administrative si a cunoscut o dezvoltare importanta prin cooptarea lui Liz Minea partener al societatii bpv Grigorescu si coordonator al departamentul de Litigii si Arbitraj de la inceputul anului.

"Recomandam clientilor sa pastreze o relatie in termeni buni cu administratia fiscala, in masura in care aceasta nu isi exercita autoritatea in mod abuziv", spune Liz Minea.

Potrivit casei de avocatura, o treime dintre litigiile fiscale la care lucram provine din recomandarile primite din partea firmelor de consultanta fiscala, care considera expertiza noastra in litigii fiscale ca fiind complementara practicilor lor de consultanta fiscala.

bpv Grigorescu a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane euro, cu 30% mai mare fata de anul precedent, iar pentru anul in curs previzioneaza o cifra de afaceri egala cu cea pe 2008.

Cititi un interviu mai amplu cu avocatul coordonator al societatii de avocati bpv Grigorescu: Lucram cu mai multe scenarii pentru 2009. Cel mai realist vizeaza o stagnare


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri