"Anticipam ca valoarea creantelor fiscale reprezentate de firma noastra va depasi 35 milioane de euro pana la sfarsitul anului", spune Catalin Grigorescu, avocat coordonator al bpv Grigorescu.

El spune ca avansul numarului de litigii fiscale este cauzata in principal de doi factori: intensificarea activitatilor de colectare a taxelor de catre administratia fiscala, in special in cazul marilor contribuabili precum si atitudinea contribuabililor, din ce in ce mai reticenti in a accepta practicile sau constatarile abuzive ale administratiei fiscale in actuala conjunctura economica „Ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue, pe masura ce se deterioreaza conditiile economice", spune Grigorescu.

Practica de Litigii si Arbitraj a bpv Grigorescu este axata pe litigii comerciale, fiscale si administrative si a cunoscut o dezvoltare importanta prin cooptarea lui Liz Minea partener al societatii bpv Grigorescu si coordonator al departamentul de Litigii si Arbitraj de la inceputul anului.

"Recomandam clientilor sa pastreze o relatie in termeni buni cu administratia fiscala, in masura in care aceasta nu isi exercita autoritatea in mod abuziv", spune Liz Minea.

Potrivit casei de avocatura, o treime dintre litigiile fiscale la care lucram provine din recomandarile primite din partea firmelor de consultanta fiscala, care considera expertiza noastra in litigii fiscale ca fiind complementara practicilor lor de consultanta fiscala.

bpv Grigorescu a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane euro, cu 30% mai mare fata de anul precedent, iar pentru anul in curs previzioneaza o cifra de afaceri egala cu cea pe 2008.

Cititi un interviu mai amplu cu avocatul coordonator al societatii de avocati bpv Grigorescu: Lucram cu mai multe scenarii pentru 2009. Cel mai realist vizeaza o stagnare