Un grup de firme din Spania vrea sa investeasca 18 milioane de euro intr-o fabrica de caramida din argila in comuna gorjeana Bustuchin.
Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, i-a prezentat pe oamenii de afaceri spanioli prefectului de Gorj, Ion Florescu, si presedintelui Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, dupa care i-a insotit pe acestia la Bustuchin. Primarul le-a aratat oamenilor de afaceri o fosta fabrica din zona, pe amplasamentul careia s-ar putea dezvolta viitoarea investitie, informeaza NewsIn.

Infiintarea fabricii ar genera 50 de locuri de munca la o productie de 400 tone de caramida pe zi, Ion Ciocea fiind convins ca, la sfarsitul anului 2010, va putea prezenta prima caramida facuta de spanioli la Bustuchin.

"Este un proiect binevenit pe aceasta vreme de criza economica. Le vom oferi toate utilitatile, speram, ca si ei, sa nu intervina niciun inconvenient. Fabrica se va construi pe amplasamentul fostei fabrici de caramida din localitate, care in momentul de fata nu mai functioneaza. Odata cu punerea pe picioare a fabricii vor aparea si noi locuri de munca, aproape 100 la numar”, a declarat Ion Ciocea, edilul din Bustuchin.

Lucrarile vor demara la inceputul anului 2010. Investitia se va ridica la suma de 18 milioane de euro, potrivit spaniolilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
6 road trip-uri spectaculoase in Europa