Mobexpert a finalizat investitia de 10 mil. euro intr-un nou centru logistic

Noul Centru Logistic al Mobexpert de la Bucuresti (CLB), a carei constructie s-a demarat la inceputul acestui an, a devenit functional in urma unei investitii de 10 milioane euro.
Centrul Logistic Bucuresti este localizat la kilometrul 21 al Autostrazii A1, Bucuresti-Pitesti, in dreptul localitatii Bolintin. Spatiul de depozitare operational are o suprafata de 11.889 de metri patrati si ocupa doua din cele patru corpuri de cladire prevazute in proiectul platformei.

Investitia de 10 milioane de euro in CLB, permite Mobexpert sa isi optimizeze procesul de achizitie de produse, prin posibilitatea cumpararii de cantitati mari, la preturi mai avantajoase si pe cel de aprovizionare a magazinelor din retea printr-o gestiune mai buna a stocurilor si scurtare a timpilor de livrare a produselor catre clienti.

„Noul Centru Logistic de la Bucuresti este dotat cu echipamente de ultima generatie, ceea ce ne va permite ca, pe langa stocarea si expedierea produselor provenite din import, sa efectuam aici si operatiuni de cross-docking pentru unitatile noastre de productie din Bucuresti, mai precis pentru fabricile de canapele, scaune, saltele si somiere. Ne asteptam sa simtim efectele pozitive ale functionarii CLB foarte repede si estimam ca timpii de livrare a peste 70% din produsele din magazine sa se reduca la doua pana la sapte zile ”, a declarat Bogdan Staicu, director de retail Mobexpert.

Suprafata de stocare se extinde pe doua nivele, unul de 9.842 de metri patrati la sol, respectiv 1.797 de metri patrati la etaj si un spatiu de 250 de metri patrati destinati birourilor.

Cate cinci rampe mobile si doua fixe deservesc fluxurile de intrare si de iesire a marfii, operatiunile logistice fiind efectuate cu ajutorul echipamentelor Toyota de ultima generatie.

Functionarea CLB este asigurata, pentru inceput, de o echipa de 28 de persoane, urmand ca numarul acestora sa creasca la aproximativ 60 pana la sfarsitul anului, in functie de evolutia activitatii centrului.

Mobexpert mai opereaza, in prezent, inca un centru logistic la Targu Mures, cu o suprafata de 12.000 de metri patrati, functional din 2008. Acesta este destinat, in principal, operarii fluxurilor de produse provenind din productia fabricilor proprii.

Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 34 de hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 8 hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava, Pitesti si Sibiu si 23 de magazine in tara.

In afara Romaniei, primul hipermagazin cu mobilier de casa si decoratiuni a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 3.000 de angajati, dintre care 1.900 in fabrici si 1.100 in retail si servicii.

Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a Grupului Mobexpert, la finele anului 2008, s-a ridicat la 169 de milioane de euro.

Mobexpert isi stabilise pentru acest an un target de vanzari de 200 milioane de euro, care insa nu va fi atins in conditiile in care exporturile companiei au fost afectate de criza economica.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri