Nucrearelectrica plateste 1,99 milioane lei companiei Nuclear Risk Insurers Limited din Marea Britanie, pe asigurarea de raspundere civila pentru daune nucleare a reactoarelor 1 si 2 de la Cernavoda.
Nucrearelectrica mai plateste 9,52 milioane lei aceleiasi companii de asigurari pentru asigurarea operationala in caz de daune materiale a reactoarelor 1 si 2 de la Cernavoda, potrivit unui anunt al companiei, relateaza NewsIn.

Valoarea finala a contractului, de 1,99 milioane lei, mentionata in anuntul de atribuire, nu include taxa pe valoare adaugata (TVA).

Contractul a fost atribuit pe 24 iulie prin negociere, fara anunt de participare, intrucat "lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice".

Nuclearelectrica a avut anul trecut un profit net de 103 milioane lei, in crestere cu 16% fata de profitul net realizat in anul anterior, diferenta ce se datoreaza punerii in functiune a celui de-al doilea reactor de la Cernavoda.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexe energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai mari cresteri pe bursele din Bucuresti si New York in 2019