Cristian Popescu, 38 de ani, a fost numit incepand cu luna octombrie in functia de vicepresedinte al producatorului Ursus Breweries, lider pe piata berii din Romania, anunta compania.

Pozitia de vicepresedinte resurse umane pentru Romania a fost anterior ocupata de Radu Panait, care a preluat functia de HR business process custodian Europe in cadrul biroului SABMiller din Londra.

Cristian Popescu (foto) are peste 14 ani de experienta in domeniul resurselor umane. Cea mai mare parte a experientei sale a fost acumulata in perioada celor 9 ani petrecuti in compania Procter&Gamble, intre 1995 si 2004. In cadrul P&G, Cristian Popescu a dobandit experienta in diverse functii de management in domenii precum recrutare, training, servicii pentru angajati si excelenta organizationala. Popescu a fost responsabil pe rand pentru aceste functii in zonele Balcani, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa.

Pentru o perioada de doi ani a fost corporate recruiting&training manager, sales&marketing HR manager in cadrul sediilor regionale al P&G din Bruxelles si Geneva.

Popescu se alatura echipei Ursus Breweries din pozitia de vicepresedinte resurse umane si organisation&staffing leader pe Europa al Genpact, companie in care si-a desfasurat activitatea timp de trei ani. Anterior, Cristian Popescu a fost pentru o perioada de doi ani director de resurse umane in cadrul Interbrew Romania.

Popescu detine o diploma de executive MBA a programului comun al ASEBUSS Romania cu Universitatea Kennesaw din Atlanta, Georgia, Statele Unite. In 1995, Cristian Popescu a absolvit programul Tempus in limba engleza din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de
Mecanica. Este trainer calificat in cadrul mai multor programe internationale si a fost, pentru o scurta perioada, lector in cadrul Masteratului de Resurse Umane al Universitatii din Bucuresti.

Ursus Breweries a afisat in primele trei luni ale anului financiar aprilie 2009 - martie 2010 o scadere a volumelor de 3% fata de aceeasi perioada a anului financiar precedent, in care compania raportase o crestere de 22%.

Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente. Marcile grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Miscare interesanta in HR: Humangest achizitioneaza IHM Total Consult