Adrian Volintiru, cunoscut pentru functiile de conducere din cadrul Rompetrol, Relad si Marexin, aduce in Romania impreuna cu alti doi asociati compania americana de studii biometrice pentru marketing Laboratory & Co, printr-o investitie initiala de jumatate de milion de euro.

Centrul de studii biometrice, o premiera pe piata romaneasca, s-a deschis in mod oficial astazi, dar firma a inceput sa lucreze inca de acum o luna si jumatate la instalarea echipamentelor, trainingul personalului specializat si al operatorilor.

Echipa din Romania numara 20 de angajati, consiliul de administratie fiind format din Adrian Volintiru (foto), Dan Nicolescu si Paul Markovits. Volintiru nu este la prima colaborare cu Nicolescu, cei doi detinand impreuna si firma de consultanta System Management Solutions. Paul Markovits are o experienta de 18 ani in domeniul marketingului, lucrand 12 ani in cadrul P&G Romania si in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si doi ani la Vodafone Romania, au precizat pentru Wall-Street reprezentantii Laboratory & Co Romania.

Laboratory & Co Romania este rezultatul unui parteneriat cu compania-mama, aceasta detinand divizii si in alte state europene, precum Spania. Investitia initiala a avut in vedere achizitionarea de echipamente, mobilarea laboratoarelor si pregatirea personalului specializat pentru centralizarea datelor, informeaza compania intr-un comunicat de presa.

Pentru 2010, Laboratory & Co estimeaza o cifra de afaceri de 6,3 milioane de euro si efectuarea unui numar de 400 de teste. "Planurile companiei pentru anul viitor vizeaza un proces de expansiune la nivel local si regional. Principalele patru locatii strategice sunt reprezentate de Emiratele Unite Arabe, Turcia, Grecia si Austria, centrele urmand a fi dezvoltate in special prin joint-venture cu companii puternice care activeaza in domeniul cercetarii de piata din tarile vizate", informeaza reprezentantii Laboratory & Co.

In plus, compania are in vedere investitii de 1,5 milioane de euro pana la finele lui 2010 care vor fi directionate catre laboratorul din Romania - tehnologie, echipamente, dar si spre celelalte centre din Emiratele Arabe Unire, Turcia, Grecia si Austria.

Laboratory a lucrat cu peste 100 de clienti din diferite sectoare realizand peste 2.000 teste si intervievand peste 30.000 de oameni. Laboratory & Co masoara cu ajutorul unor tehnologii si metodologii utilizate pana nu demult doar pentru scopuri medicale, variatia de unde cerebrale, reactiile muschilor fetei si transpiratia subtila de la nivelul pielii, pentru a putea obtine reactia autentica a consumatorilor la diferiti stimuli.

Infiintata de profesorul in psihologie Rafael Ohme acum cinci ani ca institut de cercetare stiintifica, Laboratory & Co s-a transformat trei ani mai tarziu intr-o companie specializata in culegerea si interpretarea datelor biometrice pentru testarea comunicarii de marketing si a analizei imaginii de brand la nivel subconstient.

In prezent, centrul ce cercetare-dezvoltare operational al companiei se afla la Varsovia (Polonia), iar sediul central - in Statele Unite ale Americii. In centrul din Polonia lucreaza o echipa de 90 de cercetatori, alaturi de alte 20 de persoane din SUA. La acestia se mai adauga echipele din Spania, Portugalia, Polonia, America de Nord si Latina, Rusia.

Afla ce business-uri a mai avut pe mana Adrian Volintiru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Adrian Volintiru, al treilea CEO Romgaz in ultimele sapte luni