Furnizorul de gaze naturale E.ON Gaz Romania a finalizat investitia de patru milioane de euro in dezvoltarea si modernizarea sistemului de distributie al E.ON Moldova Distributie, prin construirea unei statii de transformare in localitatea Miroslava (judetul Iasi).

„E.ON Moldova Distributie face eforturi pentru continuarea programului de investitii demarat dupa privatizare si care presupune constructia de noi capacitati energetice, precum si reabilitarea si modernizarea celor existente", a declarat Marc-Daniel Buck, director general adjunct al companiei.

Statia de la Mitoslava este complet automatizata, fiind integrata in sistem SCADA (teleconducere si achizitie de date), prin suport de comunicatie din fibra optica. „Investitia de la Miroslava permite atat imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, cat si cresterea capacitatii retelei de distributie, asigurand astfel una dintre conditiile esentiale pentru dezvoltarea economico-sociala a zonei limitrofe municipiului Iasi, prin posibilitatea racordarii la retea a unor noi consumatori”, a mai spus Buck.

Statia de transformare automatizata de la Miroslava reprezinta cea mai mare investitie realizata de E.ON Moldova Distributie in acest an. Tot in acest an au fost modernizate alte trei statii de transformare din localitatile Hirlau, Pascani, respectiv in municipiul Iasi, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

E. ON Gaz Romania, parte a grupului energetic german E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor naturale, fiind specializata in furnizarea acestora. Compania asigura furnizarea gazelor naturale pentru clientii din 20 de judete din partea de nord a tarii, din Transilvania, Moldova si Banat, numarul total al clientilor ridicandu-se la peste 1,4 milioane.

Afla ce volum de creante a acumulat E.ON Gaz Romania in primele noua luni si ce depozite de gaze a facut pentru iarna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si