Compania McKinsey, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala de consultanta in management, a preferat sa recruteze pentru piata locala romani cu un CV impresionant din punct de vedere al studiilor. In prezent, multi din angajatii McKinsey Romania au studiat la universitati prestigioase ca Harvard (SUA) sau Princeton (SUA).
"Circa 25 - 30 din angajatii pe care i-am recrutat pentru biroul din Bucuresti al McKinsey sunt romani care au studiat la universitati renumite din strainatate ca Harvard sau Princeton. De asemenea, multi au absolvit si programele MBA ale unor scoli de business ca Insead sau Columbia”, spune Andrei Caramitru (foto), managing partner al McKinsey Romania.

Biroul din Bucuresti al companiei de consultanta are circa 30 de salariati, iar numarul celor 25-30 de angajati recrutati, care au absolvit universitati de prestigiu din lume ii includ si pe cei care au plecat din McKinsey Romania din momentul inaugurarii biroului local, respectiv octombrie 2007.

Aproximativ 50.000 de romani studiau in strainatate la inceputul anului universitar 2009/2010, arata datele Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), o organizatie non-guvernamentala care faciliteaza contactele intre romanii care studiaza in strainatate, printre destinatiile externe favorite fiind Franta, Marea Britanie si Statele Unite.

Pe de alta parte, in perioada 2004-2007, circa 85.000 au ales sa studieze in strainate, potrivit unei analize realizate de Educativa, un grup de organizatii nonguvernamentale si companii private care promoveaza proiecte de dezvoltare pentru tineri.

“Este destul de difiicil sa convingi un roman care a absolvit o universitatea de top sa lucreze in Romania, insa nu din cauza salariilor oferite in tara, ci din cauza lipsei anumitor conditii. La nivelul McKinsey Romania, salariile oferite angajatilor sunt similare celor oferite salariatilor din alte tari, neexistand nicio diferenta”, afirma Caramitru.

Andrei Caramitru, fiu actorului Ion Caramitru, in prezent director al Teatrului National din Bucuresti (14), a trait vreme de 14 ani in Elvetia.

McKinsey Romania ofera consultanta celor mai mari companii private de pe piata locala, precum si majoritatii institutiilor financiare.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri