Heineken Romania, cel de-al doilea mare producator de bere din industria locala de profil, a anuntat ca va inchide fabrica de la Hateg. In urma acestei decizii, 98 de angajati vor fi concediati.

Astfel, productia de la fabrica de bere din Hateg va fi transferata catre celelalte fabrici ale Heineken din Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Decizia a fost luata ca urmare a contextului economic actual, “cu scopul de a optimiza productia si de a consolida pozitia companiei in Romania, pe termen lung”, se arata in comunicatul Heineken.

Potrivit reprezentantilor Heineken, cei 98 de angajati disponibilizati vor beneficia de pachete de compensatii financiare si cursuri unde vor putea dobandi cunostinte de baza pentru accesarea fondurilor Europene. In plus, compania va deschide in zona un Centru de Reorientare Profesionala, care are rolul de a le acorda suport profesional si asistenta specializata.

“Decizia de a transfera productia de la Hateg catre celelalte fabrici a fost luata dupa o analiza foarte atenta a tuturor optiunilor, tinand cont de interesul intregii companii si al tuturor angajatilor sai. Prioritatea noastra in acest moment este sa avem grija de angajatii care vor fi afectati de aceasta decizie. Heineken Romania are o responsabilitate mare fata de toti angajatii din Hateg. Cred ca setul complet de masuri pe care le-am luat pentru a reduce impactul inchiderii fabricii reflecta pe deplin acest lucru. Scopul nostru este sa ne desfasuram activitatea in Romania pe termen lung, intr-un mod eficient si responsabil si sa ne consolidam pozitia competitiva pe piata”, declara Jan Derck van Karnebeek (foto), directorul general al Heineken Romania.

La fabrica de bere din Hateg s-a produs in principal berea Hategana, iar berile Bucegi si Golden Brau au fost produse ocazional. Aceste beri vor continua sa fie produse in cele 4 fabrici ale Heineken Romania.

Heineken Romania, care a renuntat in urma cu aproape trei luni la productia locala de malt, pentru a-si creste eficienta, a semnat de curand un parteneriat cu filiala locala a producatorului francez de malt Soufflet, companie care va asigura o parte din necesarul de malt, fara a oferi insa detalii despre cantitatea ce urmeaza sa fie furnizata.

Portofoliul Heineken Romania cuprinde marci din toate segmentele: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gosser, Schossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana. Heineken Romania desfasoara operatiuni in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Compania are 1.100 de angajati.

Compania a raportat in primul semestru al anului 2009 un avans de 12% a cifrei de afaceri, pana la o valoare neta de 436 mil. lei (103,3 mil. euro).

Cititi si Reducerile de cost sunt ca aerul, le facem in fiecare zi, nu depind de criza


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si