Dosarul Rompetrol, in care este inculpat omul de afaceri Dinu Patriciu, s-a amanat din nou, dupa ce avocatii au aratat instantei ca la dosarul cauzei nu se gaseste rechizitoriul prin care a fost trimisa in judecata Irina Popovici, fost adjunct al CNMV, si care a fost conexat la acest dosar.

Astfel, dupa ce s-a facut apelul in cauza, avocatii i-au spus judecatorului ca la dosarul cauzei nu se gaseste rechizitoriul dintr-un alt dosar, in care a fost trimisa in judecata fosta adjuncta a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNMV), Irina Popovici, si care a fost conexat la dosarul Rompetrol, scrie NewsIn.

Avocatii au spus in instanta ca se impune sa se faca verificari in acest caz, avand in vedere ca acel rechizitoriu nici macar nu a fost citit.

De asemenea, avocatii au invocat exceptii legate de nelegala investire a completului cu acest dosar, prin incalcarea regulamentului de ordine interioara al instantelor.

Totodata, legat de problema nelegalei investiri a instantei, judecatorul Constantin Marino Marin le-a spus avocatilor ca, tot din cauza defectiunii sistemului informatic al Tribunalului, nu le poate aduce hotararea Consiliului de conducere al instantei, prin care a fost investit cu judecarea acestui dosar, reamintidu-le ca este al patrulea judecator caruia i s-a repartizat acest dosar.

Referitor la problemele invocate vineri de avocati, judecatorul a comentat "S-a rupt lantul" (referindu-se la circuitul dosarului in instanta si in parchete), la care unul dintre avocati a replicat "A ruginit!", iar judecatorul a conchis: "Are trei ani de cand zace pe aici" (dosarul a fost trimis judecatorilor in septembrie 2006 - n.r.).

Drept urmare, procesul s-a amanat, din nou, fara ca niciunul dintre inculpati sa fie audiat, desi pentru termenul de vineri erau programati Sorin Pantis, Petrica Grama si Alexandru Bucsa. Pentru ca avocatii si judecatorul nu au putut sa cada de acord asupra unui termen convenabil pentru toata lumea, nu a fost inca fixata o noua data.

La iesirea din sala de judecata, Dinu Patriciu a spus: "Mi se pare o poveste de Kafka", referindu-se la problemele aparute in cadrul procesului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap