Bombardier, producator canadian de solutii de transport, aeronave comerciale si avioane de afaceri, echipamente pentru transportul feroviar, va produce primele tramvaie din lume cu sistem de energie regenerativa in Heidelberg, Germania.
Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (RNV) - prima mare alianta de transport din Germania, activa in doua tari federale - urmeaza sa preia primele 6 noi tramvaie Bombardier de tip Variobahn.

RNV a comandat un total de 19 vehicule feroviare usoare (tramvaie) dotate cu tehnologia MITRAC Energy Saver. Acestea vor intra in functiune pana la sfarsitul lui 2010.

Aceste tramvaie sunt primele vehicule din lume ce vor intra in operare, dotate cu tehnologia Mitrac Bombardier Energy Saver, sistemul inovativ de energie regenerativa. Datorita acestui sistem, vehiculele necesita cu pana la 30% mai putina energie si opereaza fara catenare (fara conexiunea la liniile de electricitate). Noile tramvaie recupereaza energia la decelerare, aceasta putand fi refolosita in accelerare si operare.

„Pe langa faptul ca noua tehnologie permite reducerea costurilor de energie - suntem, de asemenea, primul operator din lume ce foloseste aceasta tehnologie pentru productia de serie a tuturor vehiculelor noi”, a declarat Martin in der Beek, directorul tehnic al operatorului Rhein-Neckar-Verkehr GmbH.

Un alt avantaj al sistemului Bombardier de stocare a energiei este operarea fara catenare pe sectiuni. Datorita Mitrac Energy Saver, sectiuni ale traseului fara fir de contact pot fi operate cu ajutorul energiei stocate. Acest lucru este important pentru zonele istorice, unde peisajul trebuie conservat (neputand fi inserate linii de contact la electricitate).
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri