Biroul din Bucuresti al firmei de avocatura DLA Piper simte o dezmortire a activitatii de fuziuni si achizitii, cu tranzactii pure de M&A, mai putin pe imobiliare, unde totusi interesul este mai ridicat comparativ cu anul trecut.
Echipa din Romania este implicata in acest moment in sase tranzactii, una dintre acestea fiind de tip distressed. “In cazul companiei care urmeaza sa fie preluata inca nu a fost deschis dosarul de insolventa. Aceasta tranzactie se inscrie in randul celor in care actionarii trebuie sa recunoasca ca au pierdut", a declarat Marian Dinu (foto), Country Managing DLA Piper.

El estimeaza ca jumatate dintre cele sase tranzactii ar trebui sa se finalizeze in urmatoarele doua-trei luni, valoarea acestora fiind cuprinsa intre cinci si cateva zeci de milioane de euro. “Sumele vehiculate nu mai sunt la nivelul perioadei de dinainte de criza”, spune Dinu, care a precizat ca una din tranzactiile la care lucreaza este regionala, implicand active din Romania si Polonia.

Casa de avocatura DLA Piper tatoneaza ideea de a lansa anul acesta o divizie de consultanta fiscala, in prezent avand discutii cu specialisti in fiscalitate care sa coordoneze aceasta practica pe viitor.

In ultimii doi ani s-a conturat tendinta prin care casele de avocatura au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate.

De asemenea, DLA Piper estimeaza pentru 2010 o crestere a cifrei de afaceri de peste 20%, dupa ce anul trecut nivelul inregistrat a fost cu aproximativ 7% mai mare comparativ cu cel planificat initial.

Cele mai importante arii de practica in 2009, in functie de venituri au fost corporate/fuziuni si achizitii, imobiliare, dreptul muncii, restructurari, litigii si finantari.

Seful DLA Piper Romania considera ca sectoarele de energie regenerabila si farmaceutice au un potential mare de crestere in 2010 si reprezinta doua dintre principalele competente ale casei de avocatura pe care o conduce. “Ne asteptam ca grupurile de restructurari, dreptul muncii si litigiile sa ramana foarte solicitate in continuare”, spune Marian Dinu.

Avocatul a fost numit recent si coordonatorul practicii de corporate/fuziuni si achizitii pentru zona Europei Centrale si de Est, el avand o experienta de 14 ani in domeniu.

DLA Piper a oferit consultanta juridica pe sase tranzactii incheiate in 2009.

Cel mai recent deal asistat din punct de vedere juridic de avocatii DLA Piper este preluarea de catre fondul de investitii britanic Tri a unei parti din complexul rezidential Perla Residence, in schimbul a aproximativ 15,5 milioane euro.

"Am modelat activitatea in functie de contextul economic actual. La sfarsitul anului trecut am inceput dezvoltarea practicii de restructurari cu ajutorul Laurei Gradinescu, unul dintre cei mai buni practicieni in insolventa, dupa ce in februarie 2009 l-am cooptat pe Radu Balas pentru a coordona practica de litigii", mai spune Dinu.

Echipa DLA Piper numara in prezent 22 de avocati, cu 25% mai multi comparativ cu momentul deschiderii biroului, in noiembrie 2008, si ia in calcul marirea echipei in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri