Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a sanctionat aproape 200 de supermarketuri si hipermarketuri din tara cu amenzi in valoare totala de peste 800.000 de lei, in urma unui control privind respectarea prevederilor legale.
Potrivit ANPC, au fost controlati 289 de operatori economici si au fost verificate peste 180 de tone de alimente, gasindu-se abateri de la prevederile legale la 20 de tone de alimente.

Pentru deficientele constatate au fost oprite definitiv de la comercializare 2.900 kilograme de alimente, iar 15.700 kilograme au fost oprite temporar, pana la remedierea neconformitatilor.

Inspectorii ANPC au aplicat 199 de amenzi contraventionale in valoare de 806.500 de lei si 71 de avertismente.

Printre operatorii verificati s-au numarat Penny Market, Kaufland, Selgros, Real, Billa, Carrefour, Mega Image, Auchan, Metro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri