Bugetele de training ale companiilor nu au crescut cu mult fata de cele din 2009. Pe de alta parte, daca anul trecut acestea au ramas inghetate si, de cele mai multe ori au fost cheltuite spre final de an sau chiar deloc - in 2010 planul de training s-a stabilit din timp si au inceput sa se deruleze cursuri inca din ianuarie”, a declarat directorul general al companiei, Lavinia Rasca.

Pentru anul in curs reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 50% fata de anul 2009, tintind un nivel similar cu cel realizat in 2008, de 700.000 de euro.

Pentru a ajunge la aceste cifre, Lavinia Rasca mizeaza pe tendintele de evolutie a pietei de training in 2010: cresterea in importanta a cursurilor „hard” (management strategic, managementul costurilor, managementul operatiunilor, tehnici cantitative de previzionare a a cererii, etc), cererea de instruire pentru cresterea performantei angajatior si preferinta managerilor pentru un furnizor de cursuri local – varianta participarii la cursuri in afara tarii presupunand costuri suplimentare semnificative.

EXEC-EDU a fost infiintata de Asebuss, in 2005, prin externalizarea componentei sale de formare manageriala si consultanta.