Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, unul dintre cei mai mari producatori de carbune din Romania, a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi nete de 136,7 milioane lei (33,2 milioane euro), cu 8,4% mai mici decat cele din trimestrul I al anului trecut, de 149,3 milioane lei, informeaza NewsIn.

"Aceste pierderi au fost cauzate de faptul ca CNH a inceput inca de la sfarsitul anului 2009 sa implementeze masurile prevazute in Programul de restructurare, eficientizare si dezvoltare a Companiei Nationale a Huilei SA pentru anul 2010", potrivit datelor transmise de companie.

De asemenea, CNH Petrosani a avut in primul trimestru o cifra de afaceri de 167,1 milioane lei (40,6 milioane euro), in crestere cu 10% fata de cea realizata in aceeasi perioada a anului trecut, de 151,6 milioane lei.

"Cresterea cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a datorat faptului ca, in primul trimestru al acestui an, s-a realizat o productie mai mare, care a fost comercializata la un pret de livrare mai mare. De exemplu, la Deva, am vandut la un pret de 58 lei/gcal fata de 54,50 lei, iar la Paroseni la un pret de 60 lei/gcal, fata de 54,50 lei", spun reprezentantii companiei.

Cu toate acestea, CNH Petrosani estimeaza ca in acest an isi va adanci pierderile la 678,9 milioane lei, cu 19% mai mult decat insumeaza pierderile preliminate inregistrate anul trecut, de 569 milioane lei, potrivit proiectului de aprobare a bugetului de venituri si cheltuieli pe 2010 al companiei.

CNH se afla sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are ca obiect de activitate explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea si prelucrarea carbunilor si gazelor insotitoare, argilelor, slamului, balastului si nisipurilor.

Compania Nationala a Huilei are urmatoarele sucursale: Exploatarea Miniera Lonea, EM Petrila, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Paroseni, EM Lupeni, EM Uricani, Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului-Vulcan si Statia Centrala de Salvare Miniera Petrosani.



Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Mina Petrila va fi inchisa la sfarsitul lunii octombrie